Избори сега биха тласнали страната в неочаквана посока, смята Христо Иванов

OFFNews 15 април 2022 в 22:14 2143 5

Избори сега биха тласнали страната в неочаквана посока, защото големи части от българското общество са под влиянието на силни емоции на страх. Русия продължава да има силни инструменти на пропагандно въздействие у нас и в рамките на една предизборна борба те могат да тласнат страната в посока, която е напълно неочаквана.

Това обяви съпредседателят на "Демократична България" пред БНТ.  

"Опитваме се последователно да бъдем най-спокойният партньор в коалицията, тъй като ДБ е един успешен коалиционен формат, който носи много горчиви изводи и трудни уроци и знаем колко е трудно, когато имаме толкова различни субекти по толкова различни критерии", посочи той. 

И допълни, че "Демократична България" и "Продължаваме промяната" са най близки като ценностни нагласи, "но не дружат срещу никого и имат добри работещи отношения с колегите си от БСП и ИТН".

Христо Иванов подчерта, че управлението не иска да слага собствени хора в прокуратурата, но е убедено, че без смяна на главния прокурор не може да се говори за начало на системна реформа в държавното обвинение.

"За ситуацията с пътното строителство - проблемът е, че не можем да имаме доверие на българското правосъдие, че там, където наистина има нещо нередно, то ще го е изчистило и няма нужда да се произнасят политически присъди и оценки", каза още бившият правосъден министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1037

3

PrinceOfDarkness

15.04 2022 в 23:51

Kurolachia е трол но е крайно противен

2923

2

Cornucopia

15.04 2022 в 22:52

Гнусна работа ама ако сега е лошо с нови избори в момента още по-лошо. Такива сигурно ще има, но дано докато дойдат, рашките да са наритани достатъчно, че кампанията тук да не е под знака на триумфиращото джудже