Quantcast

Иван Костов за възможните коалиции в следващия парламент

ОFFNews Последна промяна на 31 май 2014 в 17:34 8932 25

Иван Костов
Иван Костов

Само ДПС и президентът Росен Плевнелиев излизат с по-добри позиции след евровота. Най-тежки са пораженията върху правителството, а спадът на доверието в институциите е критичен.

Това коментира бившият премиер и десен лидер Иван Костов в интервю за "Дарик".

ГЕРБ и БСП биха загубили депутатски места, ако европейските избори бяха парламентарни. След тези избори политическите сили се преподредиха така, че настоящото мнозинство няма шанс да се възпроизведе. 

„С непосредствени шансове за влизане в управлението на страната стават три нови формации - България без цензура, Реформаторският блок и АБВ. Те биха имали съответно 29, 18 и 11 депутати в Народно събрание, при положение че сега нямат нищо. Това само по себе си обаче има следното въздействие върху вече институцията на Народното събрание - лишава от перспектива цялото досегашно мнозинство", заяви Костов.

Европейските избори така задълбочават недоверието в българската политическа система, че я изправят пред предизвикателството за създаване на коалиционно мнозинство в следващо Народно събрание, смята бившият десен лидер. 

„ДПС има опция да стане управляваща, ако се присъедини към ГЕРБ и Реформаторския блок. БСП, АБВ и ДПС нямат достатъчно гласове да направят мнозинство, ако тези избори бяха парламентарни. Формацията, която има две опции и то в двете посоки, е България без цензура, и ако България без цензура се присъедини към ГЕРБ и Реформаторския блок, прави мнозинство и то стабилно, като то може да управлява. Ако тя се присъедини към БСП и ДПС, пак прави мнозинство и пак може да управлява", коментира Костов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2014 в 18:59

До № 23:Умнико,твоята алкохолна напитка май е произведена в БанкЯ! Защото вярваш на лъжи и простотии на ченгесарската пропаганда и нито веднъж не си се постарал да намериш истината за най-новата ни история-истината за тези 4 години в които България беше във възход ,икономиката й с цената на тежки реформи беше стабилизирана и банковата система беше стабилизирана!Благодарение на тези 4 години от 25-те България влезе в НАТО и Европейския съюз и по ирония на съдбата ,най-отявленият антинатовец/Първанов-Гоце/трябваше да сложи подписа си за НАТО!...Търси истината!

01.06 2014 в 09:15

Възможни са различни коалиционни формули, но те едва ли ще променят критичната ситуация, в която сме изпаднали след 25-годишни разрушителни усилия. България няма никакъв шанс за измъкване от тази дупка, ако не бъде подменен изцяло безплодният ни и продажен политически елит и не се разработи и реализира една коренно различна и същевременно перспективна национална стратегия за икономическо развитие.

01.06 2014 в 08:03

@ N17
Ами не можем всички да сме като Вас - умен и красив, като Кончита Вурст , с дъх на "алкохолна напитка с три букви, произведена в Драгалевци".

01.06 2014 в 07:25

Бих искала Костов да си остане там където си седи. Всички знаем за неговите заслуги в миналото, но времената сега са други и хиперактивността му напоследък започва да излиза от рамките на целесъобразното. Той трябва много внимателно да си мери думите в публичното пространство, защото директно афектира РБ и политическия му статут. Така че, Костов, относно присъствието ти с дълбокомислени анализи в политиката днес -- thanks, but no thanks.

01.06 2014 в 04:02

Аз отдавна съм казал, че загубите на БСП са по-малко от печалбите на ББЦ. Въобще не е за подценяване тая коалиция. Спокойно и АБВ може да влезне в нея. И също толкова спокойно може да има коалиция ГЕРБ, АБВ, ББЦ. Все агентурни партии.

01.06 2014 в 03:44

Head of Blue Dream Killers.

01.06 2014 в 03:42

Dark Master of Black Dream Killers.

01.06 2014 в 01:10

ДругарЯТ Костов се покри, но угода няма. И да го има, и да го няма все пречи. Ама тия с "вариЯнтите" нарастват в геометрична прогресия като колорадските бръмбари. От опит знам какви поражения нанасят и какви усилия, време и нерви коства справянето с тях.

01.06 2014 в 00:13

до № 13 -извинявай,но ти за умен ли се смяташ?Аз слушах цялото интервю по "Дарик".Това са изследвания на политическата обстановка в България и всичките им констатации са много точни.Ние ,избирателите ,с вота си ще определим кой ще ни управлява следващите 4 години.Аз лично се надявам политическият труп на следващите избори да е бОйко бОрисов,че ми омръзна този "ник".Жалко е ,че "цензура без България набира скорост-простотията е безкрайна,това Айнщайн със съжаление го е разбрал много преди нас.

31.05 2014 в 23:51

Ужасно много глупости сте изръсили в този форум!Костов е единственият свестен политик ,който успя да направи нещо добро за България по време на своето управление ,защото ако беше останало правителството на Жан всички щяхме да гледаме Европейския съюз "през крив макарон".Той дори много аргументирано и компетентно ви посочва вариантите ,а ошашавеният електорат ще покаже на изборите колко е поумнял.Ако се случи вариантът на шмекера Доган-дпс ,цензура без българия и бсп-за това ще сме си виновни само ние ,избирателите,а не Костов!