Quantcast

Ива Йорданова: Отново ще се кандидатирам за зам.-председател на ДАБЧ

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2014 в 18:14 6956 6

Ива Йорданова

"Ще се явя на конкурс за поста на зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), за да мога да изчистя всички съмнения около собственото си име". 

Това заяви пред БНТ бившата зам.-председателка на ДАБЧ Ива Йорданова, която подаде оставка, след като българи от чужбина изразиха недоволството си от назначението й.

Йорданова обясни, че ще настоява за поста в ДАБЧ да има прозрачен конкурс, който да е отворен за медиите и да бъде излъчван на живо по интернет, за да може да бъде следен от сънародниците ни в чужбина.

Младата жена обясни, че няма съмнение в подготовката, опита и образованието си: "Завършила съм „Международен бизнес“ в колежа Бъркли в САЩ. Магистър съм по „Национална и международна сигурност“ от Военната академия в София".

Тя подчерта, че не й се иска да вярва, че всички нападки срещу нея са били политически, като обясни, че назначението й е било напълно законно.

"Първо нека да кажа, че позицията, която заех е назначена по закон. Не съм извършила нищо незаконно. Поех отговорността застана на чело на агенцията в един изключително кризисен момент, започна проверка с дейността й за издаването на удостоверения за българско гражданство", обясни Йорданова.

Тя обясни, че искрено е вярвала, че може да бъде гарант, за това че този път проверката "няма да бъде заметена под масата".

"Трябваше да дойде човек, който да съдейства за пълната прозрачност за тази проверка, тъй като тя не е първата. Смея да твърдя че с образованието, опита и образованието си имах квалификацията. Искам обаче да кажа, че не само опит е нужен в тази ситуация - беше нужда почтеност, справедливост, адекватност и прозрачност", обясни Йорданова. 

Младата жена обяви, че лидерът на СДС Божидар Лукарски категорично не е лобирал за назначаването й на поста в агенцията. След като двамата се събрали тя дори решила да напусне Изпълнителния съвет на РБ и Контролния съвет на ДБГ, защото така нямало да създава у никого съмнения за конфликт на интереси.

Йорданова обясни, че като всяка една жена си мечтае някой ден да стане домакиня.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2014 в 19:03

... За "МЛАДА" и "КРАСИВА" мога да се съглася, но за "УМНА"- нищо общо :)

Трябва човек да я е виждал в шоуто на Слави как се гърчи по пода и в сутрешния блок при Ани и Виктор как се излага в опитите си да излезе от положение. Жалко.

Но не се притеснявайте, има КРАСИВИ, МЛАДИ и УМНИ жени в България достатъчно ;)

27.11 2014 в 14:28

Давай, кандидатирай се! Надупи се на масата с ордьоврите.

24.10 2014 в 08:37

До кога ТРОЛОВЕТЕ ще се ровят, ще плюят, ще храчат по момичето, събрало сила и смелост, каквато до СЕГА НЕ сме видяли!
А защо НЯМА реакция, че И новия зам.председател е назначен без конкурс?

23.10 2014 в 22:14

Типично по балкански - веднъж на 100 години да се появи в обществения живот подобна МЛАДА, КРАСИВА и УМНА жена, и хейтърите налетяха като мухи-лайнарки върху конска фъшкия. Омерзен съм.

23.10 2014 в 20:32

Ники, може би не си разбрал. Протестът е срещу начина на назначаване - без обявен конкурс.Оттам нататък се стига до вероятната причина това да е точно Ива Йорданова. Не става въпрос за образованието или за качествата й.