ИТН се регистрира за местните избори

OFFNews 12 септември 2023 в 12:08 816 1

Тошко Йорданов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Тошко Йорданов в ЦИК

"Има такъв народ" се регистрира за местните избори на 29 октомври. Партията на Слави Трифонов депозира 4800 подписа в ЦИК, предаде БГНЕС. Това са първите местни избори, на които парламентарната група се явява.

Председателят на ИТН Тошко Йорданов отбеляза, че хората трябва да променят нещата.

"Партиите могат да тръгнат с всякакви амбиции, но всъщност решават хората", каза той и добави, че е убеден, че ИТН ще се представи добре, като подчерта, че това са първите местни избори, на които се явяват, и от тази гледна точка са освободени от всякакви очаквания.

"Да му мислят ПП, които са водеща политическа партия и те трябва да печелят задължително кметове и общински съветници", коментира още Йорданов.

Председателят на ИТН посочи, че приоритетите във всеки град са различни, но навсякъде трябва да се направи ревизия на предишното управление, защото "кражбите и полумафиотските връзки, които има кметове и фирми, които изпълняват обществените поръчки, са публична тайна". Йорданов заяви, че има време да се види къде ще имат кандидати за кметове в страната.

Той коментира и пререканията между президента и управляващите във връзка със службите. Според него се изпълнява стъпка по стъпка всичко от записа на националното ръководство на ПП, огласен от Радостин Василев и попита защо прокуратурата мълчи.

"Всеки нормален човек, бил той президентът, аз или вие, би трябвало да сте възмутени от това, което те казаха, и от това, което те, всъщност изпълняват. Същите трябваше да са абонати на прокуратурата, но прокуратурата е част от коалиционния им партньор, който ги дундурка", каза още Йорданов.

Той е категоричен, че "ПП и ДБ са по-брутални от ГЕРБ".

"Гнусният запис с нагло заявеното желание за промяна, законна и незаконна, както каза Асен Василев, на всякакви държавни служители и контролни органи, се изпълнява", посочи председателят на ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки