ИТН поиска избори 2:1 на 14 ноември

OFFNews 03 септември 2021 в 13:11 1815 0

Партията на Слави Трифонов Има такъв народ е за избори 2 в 1 на датата на първия тур на вече насрочения президентски вот - 14 ноември. Това стана ясно от изявление на депутата Станислав Балабанов.

"Всичко е в ръцете на президента Румен Радев. Парламентът вече насрочи президентските избори. Логично за нас е двата избора да са 2 в 1, за да се спестят пари на българските данъкоплатци, защото в противен случай от една страна ще разкарваме хората в три поредни седмици на избори, от друга страна тези избори ще бъдат двойно по-скъпи. Това вече е решение на президента", заяви той по повод изявлението на президента Радев по-рано днес. Държавният глава намекна, че най-вероятно парламентарните и президентските избори ще са заедно и каза, че няма да разпусне парламента веднага, защото трябва да се разгледа бюджета, да се приемат и други закони, както и да се разгледа плана за възстановяване.

Според Балабанов от ИТН е нужно малко повече време на парламента да се справи с актуализацията на бюджета, защото това било най-важното за 46-ия парламент.

"Логично е 2 в 1 да е на първи тур, защото българският избирател по демократичен начин ще има възможност да гласува, а от там нататък какво ще се случи - може президент да има още на първи тур. Зависи от избирателната активност. Ако не стигнат резултати, вече от там нататък президентската битка е между мажоритарни личности, която трябва да приключи на втори тур", добави Балабанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови