Илияна Йотова: Обидно е българската нация да има такъв здравен министър

OFFNews 13 май 2020 в 22:16 23377 12

В такъв момент, в какъвто се намира целият свят, е обидно за българската нация да има такъв здравен министър.

Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в профила си във Фейсбук.

По думите й да поставиш възможността за трансплантации с посещението на паркове на една полоса, е мисъл, на която "всеки може да завиди".

"Извънредният брифинг" беше даден от здравния министър, за да ни разкаже, какво е КОВИД-19 - новина с давност от четири месеца. На идеята за национален щаб тази вечер казваме сбогом", пише още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

12

Стик

14.05 2020 в 19:02

Лустрация можеше да има между 1997 и 2000 г., когато СДС имаше пълно мнозинство в НС, но др. Костов беше зает с по-важни задачи: 1.Продаване на Нефтохима на руснаците; 2.Саботирането на Петър Стоянов за втори президентски мандат; 3.Назначаването на млада дама от село Крушовица (28 годишната Корнелия Нинова) за изпълнителен директор на „Техноимпекс“ с цел да го приватизира; 4.Раздаване на комунисти, агенти на ДС и руснаци активите на държавата; 5.Саботиране на отварянето на досиетата на агентите на ДС; 6.Липса на решимост за преместване на монумента на окупационната червена армия, като жалон на робството.

8005

11

Светлозар Колев

14.05 2020 в 15:24

Обидно за българския народ е да има такова президентство, правителство и парламент. Обидно е, че българския народ търпи тези недоразумения. Ако бяха чехи или поляци досега да са скочил и да са ги изритали. Но тук апатията и страха властват. И според мен тези недоразумения не бяха избрани от народа, а се появиха вследствие на колосалните изборни манипулации на задкулисието/ДС/и и липсата на закон за лустрация

18551

10

Нострадамус

14.05 2020 в 14:30

Според Аристотел олигархичната власт е най-нетрайна и крехка, защото постоянно произвежда рискове вътре в себе си – едни се карат с други, отвън постоянно напират трети, а народът гледа и събира гняв.
Борисов доразви философския анализ на Аристотел – като се опитва да открадне повече ресурси, отколкото има в държавата, теглейки заем, след заем, непосилни за народа.

2400

9

Стик

14.05 2020 в 12:14

Права е г-жа Йотова. Обидно е българската нация да има такъв вицепрезидент, който да пада на колене и да целува ръка на агента на КГБ в руската църква „Михайлов“ (полковник Владимир Михайлович Гундяев), назначен от друг агент на КГБ за руски Патриарх с името Кирил. (Патриарх Кирил е известен с луксозния си начин на живот като негови лични собствености, според руските медии, са дворец в Геленджик, вила в Швейцария, яхта, луксозен апартамент в близост до Кремъл, …)

9009

8

GR Angelov

14.05 2020 в 09:05

Авиаторе, ти не си никакъв авиатор. Ти си лайномет.
По повод Йотова и РР, беше обидно ББ да предложи неизбираем кандидад и даде шанс на тези две неприятни личност да заемат най- представителната длъжност в България.

10372

7

elbarbudo

14.05 2020 в 08:56

Здравния министър е напълно адекватен на нацията.

17156

6

aviatora

14.05 2020 в 08:18

Швейцарска банка: ГЕРБ са на 3,2%, всичко останало са измами и фалшификации...
В България политическата система е нестабилна, не се опира на обществено доверие.
Това пише в доклад на водещата швейцарска банка GHT Holdings, публикуван в "Уикилийкс".
Според анализа, изработен от екип от бивши служители на ЦРУ и западни служби, у нас системата е "олигархичен триумвират"."Държавата се ръководи от 3-ма души, които са си я поделели, и взаимно се балансират. Това са официалният министър-председател Бойко Борисов, почетният председател на ДПС Ахмед Доган, и хазартният бос Васил Божков (по прякор "Черепа")" - пише в доклада.Според агентите, тези хора по принцип са в противоречия помежду си и трудно намират допирни точки. "Например Божков и Доган са в пряк антагонизъм, стигал дори до публично противопоставяне. А между Доган и Борисов цари "студен мир". Самият Доган има ниско мнение за премиера, и дори го нарича "глупак" и "мухльо". А Борисов му организира показен псевдо-атентат с газов пистолет, за да му докаже, че не е недосегаем. След това извършителят бе освободен от самото правителство на Борисов. Третата линия - между Борисов и Божков изглежда най-малко напрегната. Но преди време предният финансов министър на премиера Симеон Дянков, обложи хазарта със 7%, което пряко удари Божков" - описват ситуацията спецовете. Въпреки това обаче, в момента е постигнато някакво равновесие. Божков изцяло държи хазарта, и фактически никой друг не може да прави никакъв подобен бизнес без съгласието му. Дори чуждите инвеститори в казина и игрални зали, му дават до 50% от акциите, без да влага нищо. След това си развиват бизнеса, като той получава своя дял. Ако някой направи нещо индивидуално, Комисията по хазарта - която е пряко подчинена на Божков, се намесва и го изгонва. Тази комисия има право дори да забранява сайтове в чужбина - нещо което нямат например органите по авторските права или борците с детската порнография. Но за "Черепа" и това е уредено. Борисов държи усвояването на еврофондовете и националния бюджет. Но е принуден да плаща щедър откуп на едно от поставените лица на Доган - Делян Пеевски, който контролира съда и прокуратурата. Ако не плати, започват проверки и близки на Борисов отиват в ареста. Докато плати. Самият Доган контролира значими части от енергетиката, пише още в доклада. Чисто политически, управляващата партия ГЕРБ отдавна няма избиратели. Социологическо проучване, поръчано от банката, показало поддръжка от 3,2%. Т.е. управляващите не могат дори да влязат в парламента. С огромни фалшификации обаче те се докарват непрекъснато победители и така се крепи статуквото. Доган обаче не позволява да се докарат на 51%, защото тогава биха съставили правителство без него. "Ситуацията с ГЕРБ много прилича на ситуацията в Армения. Там управляващите непрекъснато печелеха избори. Накрая народът ги изгони с бурни протести, и на последвалите относително честни избори, те дори не влязоха в парламента." - пише в доклада. Изводите накрая са и доста обезпокояващи и обясняват защо се сриват чуждите инвестиции. Банката не препоръчва бизнес в тази страна, "докато не се възстанови демокрацията". Не е изключено и това да стане след "Арменски" вариант, т.е. квази революция, която да донесе загуби на инвеститорите.
"След като се премахне този "триумвират", може да се опитат предпазливи капиталовложения" - препоръчват експертите.

3900

4

минувач

14.05 2020 в 05:45

До НъКъ: Само един е плеснал "червен" минус но понеже е от "потоянното присъствие" във форума го броят за 10. Не знам дали има някъде друг форум с по-шантава система :-)

4164

3

Egocentric Eccentric

14.05 2020 в 04:07

Вярно е.
Също така и такъв вице президент.
 
X

Да помогнем на украинските деца!