Яне Янев: Гласувайте за ГЕРБ

OFFNews 17 май 2014 в 17:57 8675 41

Яне Янев

Снимка БГНЕС

Председателят на РЗС Яне Янев призова всички свои симпатизанти да гласуват за ГЕРБ, защото това е единствената алтернатива, партията, представляваща десните, и по-малкото зло.

В предаването на Сашо Диков по нова председателят на РЗС коментира, че Борисов не е част от червената мафия.

"Ако Бойко беше част от тази мафия, щеше да построи и АЕЦ "Белене", да грабне голямата комисиона, и да направи схемата с ЕРП-тата, които тези в момента правят", аргументира тезата си Янев. Той дори направи забележка на водещия, че отправя прекалено много критики към "Бойко и Цецо", макар че те вече не са управляващи.

Според Янев десният избирател няма друга алтернатива. По думите му Реформаторския блок само ще прахоса гласовете на демократично настроените граждани. По адрес на Николай Бареков Янев заяви, че има какво да каже, но ще го запази за след изборите.

"Така, както е лазил пред моя кабинет като мекотело, ще идва отново", зарече се лидерът на РЗС.

Янев коментира, че Делян Пеевски е голям играч, но не е виновен той, а българското законодателство, което позволява съществуването на такива фигури.

"Пеевски е голям играч, но той не е виновен. Системата позволи да има хора като него и той не е единственият. В България всичко е възможно. Гласуваш за Бареков и избираш Пеевски, гласуваш за Пеевски и избираш Бареков", каза Янев.

Според Янев либералите в ЕП, в чиито редици би влязъл Пеевски, ако бъде избран за евродепутат, няма да го посрещнат радушно.

"Пеевски ще бъде първият евродепутат, за който ще бъде сформирана специална комисия в ЕП. Това ще е първият човек, за когото европарламентът ще се произнесе и аз очаквам, че либералите няма да приемат като равноправен член такъв депутат", прогнозира Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!