Янев осъди Сидеров за репликата "презерватив на Бойко"

OFFNews 08 април 2014 в 19:56 5934 8

Яне Янев

Волен Сидеров е осъден от Софийския градски съд да заплати на Яне Янев 54 500 лева, като обезщетение за разпространени в медиите обидни и клеветнически изрази, съобщават от пресцентъра на РЗС.

Председателят на състав на Софийския градски съд Петя Георгиева е признала Сидеров за виновен в това, че на 3 юни 2013 година пред сградата на Столична община е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона.... Презервативите на Бойко - Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на "Атака".

Решението на съда подлежи на обжалване.

Правният отдел на РЗС информира също така, че "има заведени подобни дела и срещу други лица, включително собственици на медии, които са си позволявали обидни и клеветнически изрази по отношение на лидера на РЗС".

Партията на Яне Янев предупреждава, че "и за бъдеще внимателно ще следи информационния поток и незабавно ще образува съответни съдебни дела срещу всеки, който клевети и обижда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови