Христо Иванов: Трифонов се опита да се държи като най-големия. Дребният детайл е, че има само 65 депутати

"За мен третият мандат е пропусната възможност"

Ружа Райчева 01 септември 2021 в 14:33 11896 1

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Излизаме от модела, в който винаги има един голям, около когото всички се нареждат. Слави Трифонов се опита да се държи като големия и неслучайно обяви първия си проектокабинет толкова рано, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание.

"Трифонов беше новата вълна – новият спасител, но дребният детайл беше, че има само 65 депутати. Това изисква друг вид отношение и основа за разговор", категоричен е Христо Иванов. 

Според него е време да се тушира "приказването", защото, когато се отива на избори, е "лесна работа да се плюем и атакуваме". 

"За мен третият мандат е пропусната възможност и съжалявам, че БСП и ИТН не се отзоваха на поканата ни за предварителна среща, преди президентът да връчи третия мандат", коментира десният лидер. 

По думите му Тошко Йорданов има да дава много лични обяснения, включително на своя "патрон".

"Той се опитва да прехвърли вината на някой друг. Дали беше част от някакъв план или толкова могат, но се получи точно това – лидер, който концентрира в себе си всичката власт и не може да се говори с него, както и парламентарна група, която не знае какво прави", смята Христо Иванов. 

Той заяви, че е била смехотворна идеята да се търси правителство на малцинството и да се предлага състав на Министерски съвет от хора без биографии. 

Христо Иванов заяви, че за ДБ няма значение датата на избори и че очаква повече здрав разум, коректност и разбиране на простия факт, че няма да има един голям в следващият парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!