Христо Иванов: Никой в Европа не вярва, че Борисов бори корупцията

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2017 в 09:53 4490 3

В Европа може да ползват Бойко Борисов, когато им е удобен за дребни поръчки, но нямат никакви илюзии за борбата с корупцията у нас. Промяна може да се очаква чак когато депутатът от ДПС, бизнесмен и крупен медиен собственик Делян Пеевски спре да бъде недосегаем, заяви в студиото на „Тази сутрин” лидерът на „Да, България” и бивш правосъден министър Христо Иванов.

„Юнкер, който е толкова благоразположен към Бойко Борисов, каза, че България и Румъния трябва да получат членство в Шенген. Германия каза: „Не, трябва да се свърши много работа” – никой не вярва на Борисов, че се бори с корупцията”, посочи Иванов.

Според него премиерът е зависим от Пеевски:

„Зависим е от неговата медийната машина, изпълнява неговите поръчки, виждаме открито рейдърство в отбранителния бизнес (битката за собствеността на „Дунарит”, заради която компанията „Емко” остана без лиценз-б.р.)”, заяви Христо Иванов.

Той очаквал новият състав на ВСС да е съпътстван от същите проблеми, на които бяхме свидетели и досега.

„В парламента не виждаме никаква воля за промяна по същество, те проведоха по-лоша процедура от Искра Фидосова през 2012 г. Тя поне формално спази изискванията в закона”, каза Иванов.

Той определи като половинчато решението на президента Румен Радев да остави следващия ВСС да препотвърди избора на Георги Чолаков за шеф на Върховния административен съд.

„Президентът не просто не трябва да издаде указ (за назначаването на магистрата на поста-б.р.), президентът трябва много ясно да мотивира защо не трябва да издаде указ”, каза бившият правосъден министър.

Иванов призова за бойкот на посещението на руския главен прокурор Юрий Чайка. Според него Чайка е „доста страшен човек” и вероятно идва с послание, тъй като случващото се в оръжейния бизнес, по думите му, няма как да не е свързано с руски интереси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9607

3

Борисов бори корупцията, също както европейските му колеги борят тероризма - с толерентност.

22188

2

Стефан

18.09 2017 в 10:26

Ъхъ, значи вече се ориентирахте къде ви е мястото, и започнахте с дребното хулиганство, като нормални маргинали.
Виж там - направете си резервации, и се включете в графика на фемен. Имаше също така някъв "художник", който се връзваше гол със синджир като куче на улицата, палеше вратата на ФСБ, и си заковаваше ташаците с пирон на Червения площад. Като протест срещу системата, разбира се:)
И в никой случай не пропускайте пуси райът, за откриването на предизборната си кампания. Може да си заврат по един бройлер някъде отдолу, и да се покривят голи в "Александър Невски".

8329

1

Шопа

18.09 2017 в 10:06

Ами ти бе мушмул, нали беше министър при Бойко,
ти какво направи ?!