Христо Иванов: Кое е лявото на БСП и кое е дясното на ГЕРБ

OFFNews 01 февруари 2017 в 08:51 7438 4

"ГЕРБ, БСП и ДПС са част от един и същи корупционен модел, а що се отнася до ляво и дясно в България тези понятия са доста объркани. Кое е лявото на БСП, дясното на ГЕРБ, няма да ви питам кое е либералното на ДПС".

Това заяви председателят на ПП "Движение Да България" Христо Иванов пред хората в Русе, дошли за среща с него, Антоанета Цонева, Божидар Божанов и други представители от екипа на партията.

"ДСБ са наши политически приятели, те не са застанали зад мен, а зад кауза, ще продължа да ги наричам свои политически приятели, не съм отказвал никаква "протегната ръка", нашата позиция е, че от "Да, България!" искаме честно да застанем пред избирателите, да решим своите задачи, след което честно да работим в парламента. На президентските избори 7% гласуваха за Трайчо Трайков, трябва да излезем от този малък кръг, проблем на дясното е, че първо се свиваме до едно малко ядро, после казваме, че никой нас не ни обича и подкрепя, но всъщност трябва да излизаме от този кръг, а не да го делим, защото за нищо не стига", добави Иванов.

Той подчерта и че явяването на избори самостоятелно, а не в коалиция с "Нова Република" не е грешка.

"Две е повече от едно, ако две партии, които вярват в едни каузи, влязат в Народното събрание, ще имат повече сила, хъс и политическа воля да се борят за тях", заяви председателят на ПП "Движение Да България".

Според него за да се случи това, трябва да започне изграждане на нов политически инструмент с нови лица, без да се отрича приносът на хора, които са се борили за тези каузи и са дали много за тях.

"В историята най-успешният кораб е направен от орачи и копачи - това е Ноевият ковчег. Това е кауза. В "Да, България!" също няма професионални политици", каза на срещата капитан Траян Влаеско, член на партията.

Пред русенци говори и Антоанета Цонева.

"Опитахме всички средства за граждански натиск - бяхме на улицата, за да протестираме, бяхме в парламента, за да защитаваме своите каузи, подписвахме петиции, бяхме задържани, опитахме всичко, което законът позволява, а понякога и на неговия ръб, всички средства за граждански натиск, и тогава Христо каза, че трябва да направим гражданско движение за борба срещу мафията", заяви тя.

Според нея нито лявото, нито дясното са се противопоставили на този модел, който разрушава страната от години.

"Не искаме да говорим за идеология, а искаме да говорим за каузи. Обръщаме се към всички почтени хора, дори да не се запишете при нас, станете наши съюзници, разкажете на други хора, че има "Да, България!" и тя си струва да бъде подкрепена", призова Цонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42250

3

Denis Rizanov

01.02 2017 в 10:06

А кое е законното в регистрацията на "дай България" извършена за 42мин и 13 сек СЛУЖЕБНО по втория начин.
Ало, платените сектанти, така на времето САМО Орешарски се придвижваше през задните изходи, които кой знае защо ВИЕ НАРИЧАТЕ... входове.
Няма друга съдебна регистрация на партия извършена за толкова кратко! Не в България, в света няма!