ДСБ ще търси "общо явяване" с партията на Христо Иванов

OFFNews 08 януари 2017 в 16:51 10434 16

ДСБ ще търси

Различията са много по-малко от това, което ни обединява и ще търсим общо явяване и не само с партията на Христо Иванов, а с всички колеги, които представляваха Гражданския съвет. Това каза в интервю за БНР зам.-председателят на ДСБ Атанас Атанасов. По думите му съвсем скоро ще се появи още един нов политически субект, който ще търси сътрудничество и подкрепа вдясно. 

Ние работим и съвсем скоро ще станат ясни контурите на наистина един антикорупционен политически блок, който в основата си ще има като задачи на първо място ограничаване на голямата корупция в България, заяви Атанасов. 

"Ние разбира се, че ще търсим концентрация на политическа сила, която да може да поиска управлението на страната. Това, което се заявява в програмните документи на партията на Христо Иванов, доста съвпада и с нашите виждания. Отделно от това ние имаме общ политически път от момента, от който Христо Иванов подаде оставка. Ние напуснахме управлението поради една и съща причина - отказът да се проведе съдебна реформа от Борисов и сие. Така че тази концентрация надяваме се, че ще придобие конкретно очертание в скоро време, но нека да не бързаме. Отделно от това, това наистина е нова политическа сила. Има определени обстоятелства, които са различни. Например те не се позиционират нито вляво, нито вдясно, а ние сме дясна политическа сила и така нататък, но различията са много по-малко от това, което ни обединява и ще търсим общо явяване и не само с партията на Христо Иванов, а с всички колеги, които представляваха Гражданския съвет" допълни той.

Зам.-председателят на ДСБ е оптимист, че новият политически субект ще бъде представен в парламента. 

Ние ще бъдем представени в парламента, въпросът е с кого и с колко депутати ще бъдем представени, за да може да ревизираме безобразията, които тези две години се разиграваха в България. Ще се борим за обществено доверие, което да даде възможност тези сериозни промени, които настъпиха и в света, и в българския обществено-политически живот, да намерят своето измерение в парламента, допълни той.

Според Атанасов търпимостта на обществото към корупцията е сведено до минимум, а кабинетът "Борисов" се е провалил в полето на борбата срещу това явление.

Ножът е опрял до кокала и хората го показаха, в включително и на последните президентски избори, когато не гласуваха толкова за Радев, колкото гласуваха против Борисов и провежданата от него политика. Защото най-голямата опасност за държавата по времето на Борисов, и тя продължава да бъда тази опасност, бих казал за българската национална сигурност - това е неразследваната и ненаказаната корупция.

Атанасов обясни, че системата за сигурност е "приспана", което пречи на ефективната борба с корупцията и събирането на доказателства, "за да не се пречи на разпределянето на порциите". 

Атанасов коментира и тезата на ГЕРБ, които смятат, че новият президент Румен Радев може да удължи живота на сегашния парламент, за да бъдат разгледани предложенията от референдума. Зам.-председателят на ДСБ смята, че такова предложение на ГЕРБ би било подвеждащо за избирателите и го определи като "измамен ход".

Да, това не го правят за пръв път. Те сега искат да се харесат на народа и да казват: "Ето, ние сме готови да обсъждаме ново изборно законодателство" с очакването то да не бъде подкрепено и другите да са маскари, а те да са добрите, каза още Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

17

Какавидков

14.01 2017 в 16:50

Ясно е, че ще има победили с 3 до 5 %

42249

11

Denis Rizanov

08.01 2017 в 20:31

Нааканите гащи никой не ги пипа в контейнера, дори и с пръчка. дс-бе отборът отива в канализацията! Останаха точно един файтон хора!
 
X

Предизборно със Светльо Витков