Групата за натиск кани главния прокурор да докладва за КТБ

Антония Чорева 08 юни 2016 в 12:45 3065 5

Група „Натиск” в Народното събрание покани главния прокурор Сотир Цацаров да дойде в парламента и да отговори на въпросите за КТБ. 

Групата се състои от четирима депутати – Петър Славов от реформаторите, Валери Симеонов от Патриотичния фронт, Методи Андреев и Мартин Димитров. Четиримата са категорични, че няма да оставят най-голямата кражба на века в България да бъде покрита. 

Народните представители гонят до край истината за КТБ и с тази цел са изпратили писмо – покана до главния прокурор Цацаров, за да дойде и да им обясни докъде е стигнало разследването. Депутатите искат отговори на въпросите – Кой е поръчал нахлуването в КТБ?, Кой го е реализирал?, Има ли нещо общо с това бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев?. 

Депутатите се опасяват още, че източените от КТБ 4 милиарда лева ще се платят от джоба на българския данъкоплатец.

В писмото до главния прокурор е записано, че той е поканен да дойде в Народното събрание и да изнесе доклад докъде е стигнало разследването за КТБ и кога управителят на банката Цветан Василев ще се изправи пред българското правосъдие, за да си понесе отговорността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

5

Jinx

09.06 2016 в 15:00

Така, така! Да иде да разкаже какво още дробят в прокуратурата, че не могат да привикат всички замесени в КТБ.

13709

3

Маргарит

08.06 2016 в 15:25

Тези, освен да се натискат помежду си, друго май не могат да направят.

Хубави въпроси задават и добро нещо искат, но това е самореклама, която не може да проработи в бантустана. Нито прокурора ще дойде, нито те могат да го накарат да си каже защо помогна в ограбването на банката.
 
X

Да помогнем на украинските деца!