ГЕРБ зададе три въпроса за изборите на Радев

Ружа Райчева 08 септември 2021 в 15:34 1389 1

ГЕРБ постави пред президента Румен Радев три въпроса за изборите: дали машините за гласуване вече са собственост на България, дали секциите в чужбина ще бъдат обслужвани от български граждани и дали софтуерът вече е собственост на държавата или на частна фирма.

Днес Румен Радев провежда среща с Централната избирателна комисия, за да обсъдят предстоящите извънредни парламентарни и президентски избори, дали ще се проведат 2 в 1 или ще гласуваме три недели поред. 

По думите на депутата от ГЕРБ Радомир Чолаков тези въпроси гарантират честността на изборите. Той призова медиите да задават тези въпроси, ако те не бъдат обсъдени по време на срещата. 

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че последните изменения в Изборния кодекс са лишили от права редица български граждани и заради това избирателната активност беше едва 36%.

По думите ѝ ГЕРБ държат да знаят становището на президента по тези три въпроса. 

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова добави, че е отговорност на всеки участник в политиката да има максимална избирателна активност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови