БСП: Първо ремонт на кабинета, после ще видим

Да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето, предупреди Янаки Стоилов

Нели Чолашка 05 юни 2014 в 12:39 8759 22

Янаки Стоилов

Първо ще бъдат направени промени в кабинета и според това дали те ще бъдат възприети, дали ще се постигнат по тях конкретни резултати предстоящите месеци ще зависи дали е оправдано и колко да продължи животът на правителството и на парламента.

Това беше коментарът на Янаки Стоилов, който беше излъчен от БСП да обяви позицията на БСП изявлението на лидера на ДПС Лютви Местан, който насрочи предсрочни избори за края на тази година.

Лидерът на левицата Сергей Станишев не беше днес в парламента, а Михаил Миков избяга от журналистите с обяснението, че има среща.

"Ръководим се от интересите на страната и на нашите избиратели. В момента пред България има важни задачи. Ние сме готови да направим всичко, което зависи от нас за намирането на положителен изход от тях и това ще зависи, както от нашите усилия, така и на партньорите ни в правителството.

Ако тези задачи в голямата си част не бъдат възприети, ако те бъдат оспорвани и отхвърлени, ние нямаме основание да заявяваме подкрепа. Така, че нашата цел е да се постигне стабилност, но не просто чрез разговори за различните варианти на изборите, а за изпълнението на конкретни ангажименти", обясни Стоилов.

По думите му БСП не предоставя избори до края на годината.

Изявлението на Местан той вижда като 1х2 на езика на залаганията, което предлагало всички възможни отговори - избори в края на гадината, избори по-рано и по-късно от края на годината. 

Стоилов напомни, че БСП е мандатоносител и носи по-голямата отговорност.

Другото, което също искам да кажа, да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето, предупреди той. Коментарът беше насочен към лидерът на ДПС Лютви Местан, който преди време публично пи кафе с лидера ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджaли. 

Ние не поставяме никакви ултиматуми, продължаваме да сме конструктивни партньори, каза социалистът. Той отрече да се поставя като залог въпросът Сергей Станишев да стане българският еврокомисар.

Янаки Стоилов призна, че кабинетът на Пламен Орешарски има малък шанс за пълен мандат и отрече да се водят преговори 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!