Quantcast

ГЕРБ ще прави кабинет на малцинството с премиер Борисов

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2014 в 14:39 38249 64

ГЕРБ, която е с най-висок резултат на изборите, но недостатъчен да сформира сама правителство, започва консултации с всички партии за съставянето на кабинет на малцинството.

Това съобщиха зам.-председателите на партията на брифинг след заседание на Изпълнителната комисия. Пресконференцията не беше уважена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не приемаме да ни се извиват ръцете и кабинет без премиер Бойко Борисов, обяви зам.-председателят на партията Румяна Бъчварова.

Ръководството на партията уточни, че няма да търсят коалиция, а само подкрепа от другите сили в Народното събрание.

ГЕРБ ще търси подкрепата на над 120 депутати, защото всичко под 110 ще е рисково, коментира още Бъчварова.

Преговорите ще започнат от следващата партия с най-висок резултат - БСП, после ДПС и т.н.

Първоначално от ГЕРБ са искали да започнат преговорите в Реформаторите, но предвид техните изказвания в изборната нощ са се отказали, каза още Бъчварова.

Причината е, че Реформаторският блок е поставил условието кой ще бъде премиер. Когато дойде техният ред, тогава сме готови да чуем и техните условия, каза още Бъчварова.

"Тяхното поведение и условията, които поставят, са напълно неприемливи, защото си позволиха да обуславят нашето политическо решение кой да бъде премиер. Това не е приемливо от партия с резултат четири пъти по-малък от нашия", уточни тя. 

Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов пък допълни, че ГЕРБ няма да позволи някой да извива ръцете на победителя и в противен случай заплаши с нов вот скоро. 

Няма да бягаме от отговорността за сформиране на кабинет, но също така не бихме участвали в управлението на всяка цена, обяви евродепутатът Томислав Дончев.

„Бихме участвали в разговори, ако има смисъл за създаване на коалиция „за”. Коалиция „против” би била пагубна за България”, допълни той. По думите му аритметиката няма да бъде водещата дисциплина в съставянето на правителство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2014 в 13:06

еее ... Балкански, теб не можем те размина по тъпотия, определено си минал покрай професор само

07.10 2014 в 11:49

Правилно. С кого да прави кабинет - с Орешарски или със Станишев, или пък да предложат Доган. Или пък Костов. Или пък може би някоя кукла на конци като Обама.

07.10 2014 в 10:28

Гацо пита!?
Дека са помиярите протестъри бе?!?! Що става бе?!? Тези да не би да загинЯха, ил им затъкнахЯ уститЕ, бе?!? Или пък им напълниха джобовете! ДЕ ги веригите на Софийския, де го МанолГлиЗев, АсанчоГенов, де е Цона Общата, де са Минетки-те, де е цялата протестърска пасмина?!? ЩО ГИ нИма бе – нали Делян Пеевски е пак дЕптатин, бе?!? Айде, бе протестърска пасмина, айде бе, да чуем гласове от ЕнтИлегентните, от умните, от успелите, айде бе...
Що става, пак ли Банкянскята мутра с прочит на Винету и с Делян Пеевски ще ви управлява, и вие си траЙкате като посрани?!?!?!?
Гацо каза!

07.10 2014 в 07:22

ани почни да си ги пишеш сам интелигентни коментари и за ГЕРБ. Колко му е

07.10 2014 в 01:13

Това не му харесвам тука при ОФФците, че постоянно налитат като мухи-лайнярки цели ята гереберасти, седерасти и шорошомолци, и осират всички коментари.

Досега вече колко годин тук, и не сме прочели НИТО ЕДИН ИНТЕЛИГЕНТЕН КОМЕНТАР от ГЕРБЕРАСТ. Ма НИТО ЕДИН, НИТО ЕДИН...

Как е възможно чак такава простотия ОТГОРЕ-ДОДОЛУ в тая Първа Частна Банкянска? Как пък не се намери там един или една нормални, та да кажат две свестни думи на кръст. То Тиквоча, Цвъки, тетка Шашева, Лилиту, момчето с дебелите устни, оня дето пък дори името не му знаеме...еми простоия до шия, земи единия удари другия, халваджия за бозаджия.

Цъ, цъ, цъ...ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ, ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ, да...Направо съм отвратен.

07.10 2014 в 00:03

"антон-е",ти май си направо тъп,също като вожда ти бОйко бОрисов,лошата новина е,че сте доста много ,на същото интелектуално и културно ниво и от вас спасение няма...всички ще завлечете във блатото.А твоя вожд все пак ще се пише за спасител на българите и ще се гушне с бсп!Той няма да направи никакви реформи ,той не е способен да прави неща ,които ще го застрашат и свалят от върха на властта.Няма да има реформи ,ще строим Белене и Южен поток и...блатото...Да ни е честито.

06.10 2014 в 23:50

Браво бе Minko.
Ти направо ме разби с тая високо интелектуална бомба.
Шашна ме...Останах без думи....
Ти явно не си обикновена Psychoda alternata като №58, а си от Клубът на Елитните.

Но тогава, прости любопитството ми, то е плод на моята, как беше...ретардация (copy/paste) - какъв е членския внос за Клуба?
Само вазелин или и "още нещо"?
Отговора можеш да изпратиш на №58 на "лични".
Мен не ме интересува.
Аз съм хетеросексуален.

06.10 2014 в 22:35

какво да се иска - какъвто вожда, такива и гласоподавателите му - илитерати и ретарди(anton)

06.10 2014 в 22:20

Мухата-лайнярка №58-61 или казано по "реформаторски" Psychoda alternata, си мисли, че като е гласувал за Кюнеца, от педал ще стане гей и ще му се вдигне IQто.
Да, да ама не !!!
Толкова е тъп, че не може да измисли нищо оригинално (негово), а само копира и ака "опорните точки", поднесени му в устата директно от Драгалевския Гъз.
Е, за Клуба на Елитните от Драгалевци, ще се наложи да почака.
Там е резервирано само за гей-другарчетата на Рамаданчо, Пепито Гелосания и зализания Лукавски.

06.10 2014 в 22:09

Представителна извадка на българските олигофрени - погледни Професор Балкански и всички подобни на него в този сайт. И повече не ти е нужно, за да добиеш представа как пише и мисли един ограничен, комплексиран и казващ му как да пише кретен.
В началото бяхте забавни, сега сте истински жалки. Съжалявам ви - всички, които нямате угодия и всички, които живеят в някаква дълбока заблуда /визирам Балкански, който не знам защо, но е тайно влюбен в един от двамата всепризнати шизофреници - Бареков и Болен/.
Жалки сте, съжалявам ви.