ГЕРБ ще използва всяка тактика за сваляне на "нерегламентираната" власт

OFFNews 27 май 2014 в 08:58 2875 2

Цветан Цветанов

ГЕРБ ще използва всяка тактика, за да свали „нерегламентираната” власт – вътре в парламента и извън него.

Това стана ясно от думите на зам.-председателя Цветан Цветанов в сутрешния блок на bTV.

Попитан дали ГЕРБ ще организира протести за сваляне на правителството, той отговори: „За България най-доброто е да има предсрочни избори, ще участваме във всяка една консултация в тази посока”.

Цветанов каза, че в сряда парламентарната група на партията ще влезе за вота на недоверие, след който „най-логичното” е да бъдат обявени предсрочни парламентарни избори. На въпрос дали ще бламира кворума, Цветанов отговори, че той е задължение на тези, които казват, че могат да управляват. „Това ще бъде парламентарна тактика, която ще бъде приложена, всякаква тактика, за да бъде свален нерeгламентираният парламент”, допълни бившият вътрешен министър.

Нелегитимността на настоящите управляващи се доказвала според него от резултатите на евровота в неделя – нещо което и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лансира от тогава.

В посока предсрочни парламентарни избори говори и лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, който дори посочи и конкретна дата - 26 октомври, когато „народът да си избере нови слуги, които да го обслужват четири години”. На въпрос дали ГЕРБ ще си партнира с ББЦ в изпълнение на общата цел, Цветанов коментира: „Не мога да кажа какъв политически профил имат, към кое политическо семейство биха се присъединили в Европа. За момента имаме един неясен политически субект”.

Друга възможност в парламент е кооперация с ДПС, каквато Цветанов „принципно” отрече: „Ако трябваше да има сближаване, щеше да бъде направено преди година. Понеже сме принципна партия, в тази посока не бих смятал, че всеки, който може да твърди подобни твърдения, ние трябва да даваме отговор. Действията на ПП ГЕРБ са ясни и принципни. Никога не сме влизали в задкулисия. Единственият ясен, прогнозируем партньор в едно следващо правителство биха били реформаторите. Ние сме в едно европейско политическо семейство”.

Според Цветанов това, което му се е случило в последната година, показва политическата репресия срещу него. И макар че Пеевски обяви десетки срещи с бившия вътрешен министър именно във ведомството, Цветанов твърди, че те са били 70% по-малко. Нещо повече, в МВР вървели фалшификации на документи, в които се дописвало името на Пеевски като посетител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!