Дебатите по вота на ГЕРБ ще са в петък, гласуването - след изборите

Нели Чолашка 19 май 2014 в 16:30 4318 4

Миахил, Миков, председател на Народното събрание.

Председателят на парламента Михаил Миков насрочи дата за обсъждането на вота на недоверие към правителството на тема енергетика за петък - 23 май. Това означава, че гласуването на вота ще е след изборите за Европейски парламент на 25 май.

23 май е последната възможна дата, на която Миков можеше да насрочи дебата съгласно правилника на Народното събрание. От ГЕРБ внесоха документите си в петък - 16 май, а по правилник дебатът трябва да се насрочи най-рано след 3 и най-късно 7 дни след внасяне на вота.

По неофициална информация Миков се е спрял на най-късната дата, която съвпада и с закриването на предизборната кампания, заради отсъствието на премиера Пламен Орешарски - до сряда той е на посещение в Израел.

Гласуването на вота трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след обсъждането. Краен срок няма.

"Може да се гласува след ден, след два, след три. Мисля, че няма смисъл да разкарваме по време на избори два пъти народните представители", обясни Миков.

В петък депутатите ще се съберат извънредно, защото в момента са в извънредна ваканция. Почивката беше дадена с мотив парламентът да не се превръща в трибуна за предизборна агитация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови