Бареков "насрочи" предсрочни избори на 26 октомври

OFFNews 26 май 2014 в 16:06 9049 20

Николай Бареков

Снимка Александър Михайлов/Булфото

Николай Бареков

Ние предлагаме на 26 октомври да се състои извънредния парламентарен вот в България, това е точно преди Димитровден, обяви на пресконференция председателят на „България без цензура” Николай Бареков.

„Хубаво е на 26-ти народът да си избере нови слуги, които да го обслужват 4 години. Най-добре е да се състои една изборна кампания”, добави Бареков.

„Трябва да се подходи много внимателно към процеса предсрочни избори, защото трябва да се направи служебен кабинет”, предупради Бареков.

Наскоро Бареков предложи вицето Маргарита Попова за служебен премиер като консенсусна фигура.

На вота на недоверие срещу правителството, внесен от ГЕРБ, Бареков обеща неговите депутати (повечето отцепници от ГЕРБ) да гласуват срещу кабинета.

„Не приемаме никакви ремонти на кабинета, никакви разговори за задкулисни покани за кафета, матинета и всякакви други. Който желае, да заповяда. Добре е на нашите срещи да присъстват журналистите и срещите да са публични”, обяви още новият политик.

„Даниел Георгиев вчера ми звънна да ме поздрави за изборните резултати, но това не значи, че е член на „България без цензура”, уточни той относно депутата, който ту напускаше ГЕРБ, ту се връщаше, а накрая Бойко Борисов го изгони от партията.

Бареков бил притеснен от факта, че циганите в България толкова ниско се самооценяват и си продават гласа за едно кебапче, за едно кюфте на ДПС и на БСП.

„Трябва да си стиснем ръцете всички евродепутати. Ние с Джамбазки ще сме по-добре не в ЕНП, а в по-малка партия, в която се чува гласът ни”, каза още Бареков, с което даде да се разбере, че отива в Брюксел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!