ГЕРБ със сигнали срещу ДПС, даде на прокуратурата член на СИК от движението

OFFNews 02 октомври 2022 в 19:25 1466 0

Видин

Снимка бТВ архив

ГЕРБ подаде сигнал срещу член на СИК от ДПС

Два сигнала за грубо нарушаване на Изборния кодекс внесоха в Районната прокуратура, МВР-Видин и РИК-Видин от ПП ГЕРБ в дунавския град. 

В СИК 74 във Видин, намираща се в ромския кв. „Нов път”, член на комисията гласува на машината вместо гласоподаватели, в полза на ДПС. Мъжът, който е и роднина на един от кандидатите на ДПС, заплашва със саморазправа председателя на СИК. 

Идентичен случай е станал и в СИК 21 в село Арчар, община Димово. Отново член на комисията указва на гласоподаватели как да гласуват за определена партия. 

Областният изборен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде сигнал до Районната избирателна комисия за намеса на кмета на с. Брезница, община Гоце Делчев – Иса Сакали, в изборния процес. 

„Кметът постоянно влиза в СИК № 34, където настоява да бъде придружител на избиратели. В същата изборна секция се гласува с хартиени бюлетини и той иска да ги попълва от името на придружаваните от него избиратели. Г-н Сакали влиза в пререкания и с членовете на комисията и в частност с нейния председател Марияна Делииванова, като се опитва да се намесва в работата на комисията”, се казва в сигнала, до РИК, съобщиха от ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови