ГЕРБ: Рухнаха опорките за подслушванията на граждани по време на протестите

OFFNews 15 септември 2021 в 18:27 3407 0

Истината е само една - рухна опорката на Бойко Рашков, на Николай Хаджигенов, Мая Манолова, на всички, които твърдяха през цялата предизборна кампания, а и след това, че има стотици подслушвани български граждани: политици, представители на медии и всички останали.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на брифинг в НС, след като Николай Хаджигенов от ИБГНИ поиска закрито пленарно заседание, за да представи доклада за подслушваните лица, изготвен от Временната комисия за разследване на полицейското насилие на протестите и използването на специални разузнавателни средства.

Според Атанасова, ако е имало реално подслушване, министърът на вътрешните работи и Хаджигенов щяха да обявят публично тази информация. Тя отбеляза, че докладът е публичен, обявен на сайта на НС, съдържа текст от 70 реда, а информация относно използването на специални разузнавателни средства нямало: "Няма данни за такива подслушвания."

Тома Биков от ГЕРБ добави, че в този доклад няма нищо секретно и нищо, което би заслужило засекретяване на информацията: "Единсвената цел на това, което направиха в момента, е да не се чуе. И вие да не видите какво пише в този доклад и за каква предизборна измама става въпрос, най-вече от страна на Бойко Рашков, на г-н Атанасов, на г-жа Манолова, на г-н Хаджигенов."

И понеже сега знаят каква е информацията, ги е срам да дойдат и да я предоставят. Това е причината да засекретят заседанието. Това е достоен финал на тези, които лъгаха и лъжат. И продължават да лъжат. След 2 месеца изобщо няма да съществуват в българската политика, каза още Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови