ГЕРБ, РБ и ПФ на крачка от общо споразумение

Нели Чолашка 05 ноември 2014 в 16:29 8440 10

Радан Кънев

По всички въпроси от ключова важност за Патриотичния фронт сме намерили общи формулировки между трите формации.

Това обяви Радан Кънев, след като излезе от тристранната срещу между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. 

Целта на тази среща беше ГЕРБ и РБ да убедят реформаторите да подкрепят правителството на Бойко Борисов, което беше подредено от хората на Бойко Борисов и Блока.

След един час разговорите в троен формат ще продължат, окончателното изявление ще е след следващата среща, уточни лидерът на ДСБ.

Непреодолими проблеми оттук нататък няма, имаме нужда още малко време за техническа работа, която ще продължи след час, каза още Кънев.

На срещата не били обсъждани кадрови въпроси, а само програмата.

Следващия един час до следващата тристранна среща ГЕРБ ще разговаря с представители на АБВ. В парламента за тези разговори пристигнаха Румен Петков и Ивайло Калфин.

ГЕРБ и РБ обявиха вчера, че дават един министерски пост на АБВ - неофициално това е социалното ведомства, а за министър се спряга Ивайло Калфин.

Калфин обаче обяви първоначално, че официална покана не е получил. 

По-късно след заседание на групата на АБВ той обяви: "Имаше уговорка с ГЕРБ, ако се ангажираме с подкрепа на програма, като опция да участваме в изпълнителната власт".

Бойко Борисов, който прие днес мандата за съставяне на правителство, обеща до утре да каже дали ще прави кабинет или ще връща мандата. Решението му ще зависи от резултатите от преговорите с ПФ и АБВ днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews