ГЕРБ равнис по Борисов, отменят забраната за къмпингуване

Карадере, Иракли и Корал остават диви плажове

Симона Костадинова Последна промяна на 16 март 2016 в 14:55 3082 7

От ГЕРБ внесоха в деловодството на Народното събрание законопроект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), който отменя забраната за къмпингуване на плажа.

Текстът е подписан само от депутатите от ГЕРБ, които бяха сложили подписите си под идеята, с която се прокарваше забраната - зам.-председателя на парламентарната им група Цвета Караянчева, както и народните представители Ирена Коцева, Александър Ненков, Добромир Проданов, Петя Аврамова, Румен Иванов. Под предложението не се е подписал нито един депутат от РБ, въпреки че основен вносител на забраната беше шефът на регионалната комисия Найден Зеленогорски от ДГБ.

"Току-що внесохме отмяна на точка 9, която забраняваше къмпингуването. Това не значи, че не оставаме на нашата позиция, че българското Черноморие и всички курорти - и зимни и летни,  трябва да се поддържат  в един добър вид, трябва да се използват екосъобразно и трябва да запазим природата си", каза тя.

Отменя се само точката за забраната, но не и текстовете, които определят Карадере, Иракли и Корал като диви плажове. Този текст можеше да отпадне, ако депутатите буквално бяха изпълнили искането на Борисов "да бъде приет първоначалния проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от правителството на 30.12.2015 г.", защото с него се уреждаше единствено концесиите на плажовете и това те вече да не са под контрола на Министерството на регионалното развитие, а на това на туризма.

Караянчева зави, че от ГЕРБ са били длъжни да отменят забраната "поради големия обществен интерес". Тя обаче беше категорична, че "в никакъв случай" поправката, която въведе глобите и забрана на къмпингуването на плажа, не е била лоша.

"Поправката отговаряше също на определен обществен интерес и на това, че имаме девствени плажове и природа, която трябва да запазим, но след като имам голям обществен интерес ние, като народни представители, след длъжни да се съобразим с това", каза тя.

Караянчева подчерта, че темата ще бъде подложена на дебат и след това с промени в Закона за туризма ще се направи регламентация.

"В момента текат разговори с министерството на туризма и с неправителствени организации, както и с кметовете на всички курортни общини и те ще касаят промяна в Закона за туризма в частта за къмпингуване. Там ще бъдат заложени абсолютно всички мерки и правила, по които ще се ползват и тези нерегламентирани къмпинги", каза Караянчева.

До отмяната на забраната за къмпингуване на плажа се стигна, след като премиерът Бойко Борисов поиска отмяна на скандалната поправка и разпореди на депутатите от ГЕРБ да приемат стария проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), в който нямаше такъв текст.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 14:39

Не може да се отрече, че управлението е на принципа, ако някой се обади "оппааа...дай заден". Пребита баба-пускат убиеца.Репортаж по телевизията - прибират го; Закон за образованието - вкарват го. Репортаж по тв - връщат го; Закон за къмпингуването - гласуват го. Протест - връщат го; Докалда за КТБ- секретен. Протест - дават ни го; Обществени поръчки- порочни от 25 години-вървят си. Борисов се обиди - спират ги; Ториното с дела - на свобода.Репортаж как бият "съветниците му по хранене" - проверяват го и т.н.....Защо "голям обществен интерес" не е на заплата вместо депутатите, експертите, директорите на дирекции, кметовете, министрите, прокурорите? Какво работят тия хора, ако се чакат "големия обществен интерес" да ги накара да правят нещо?

16.03 2016 в 16:46

ГЕРБ - блюдолизка, "лидерска" партия, в която на почит са основно клиентелизма, корупцията и близането задните части на вожда и тия отгоре.
Лидерът на ГЕРБ - еднкнижен, илитерат-пожарникар, известен през 90-те и 00-те като един от основните трафиканти на амфетамини през Балканите. Също така контролиращ проституцията в Западна България. Също така извършвал "охранителна и застрахователна" дейност заедно с добрия си приятел "Октопода" Алексей Петров. Също така приятел с Пашата и Маргините. Също така - "препоръчан" на Сакс-Кобургота от черния кардинал Маджо. Също така преди '89, пак заедно с Алексей Петров, препоръчани на Пенчо Кубадински, от първата българска каратека, мафиота Божилов.
Жълтият трол sdg попита, аз отговарям.

16.03 2016 в 16:22

Отдел пропаганда и агитация (ПА)

лъска имиджа на тиквата слънце

като отлага забраната за къмпингуване с една година и верва, че за това време ще забравим за проблема.

16.03 2016 в 16:16

Тъпите депутати имат смотан бетон("хотел") по морето
(може и с подставени лица)
и се чудят как да изкарват приходи от бетона.

Що не забранихте бетонирането на плажовете ?

Що искате да забраните къмпингуването ?

В Гърция и Румъния ще отида

ама няма да ви влеза в чалгарския бетон !

16.03 2016 в 15:37

Гледайте сега - тези хора си имат отделИ, които следят и контролират обществените нагласи - те знаеха каква ще е реакцията и знаеха че ще е много голям общественият интерес.

Именно затова е повече от ясно, че в момента ставаме свидетели на поредния жалък кризисен ПР след Лондон (пак без виновн и без наказани, само с Тиква героой). Сами ви раздразниха, сами ви оспокоиха, като ползват за ефект на маскарада псевдо опозицията.

ОВЦЕ ЛИ СТЕ, ЧЕ ВСЕ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН ВИ БАЛАМОСВАТ?

Eто ви цитат и за борбата на Пеевски, Доган, Бойко и ГОце с корупцията "Антикорупционното звено на Цацаров: За една година - една присъда на първа инстанция"

16.03 2016 в 15:23

Вие какво очаквате,равнис по Радан общата ли?
Айде малко се усещайте кои са ГЕРБ и кой им е лидера!

16.03 2016 в 15:12

Това не може да бъде новина.
В една вождистка,носталгична по времената на Живков,партия.....просто е така.Няма реплика,няма дуплика.Придворните послушковци подкрепят всичкото,което Вождът е решил.Еднолична Власт.Такива неща,като мисъл,мнение,позиция....,може,но не и в ГЕРБ.