50 кемпера блокираха центъра на София заради забраната за къмпингуване (видео и снимки)

OFFNews 14 март 2016 в 20:32 6363 5

Около 1000 души протестираха в центъра на София срещу забраната за къмпинтуване.

Демонстрацията започна около 18:30 часа пред сградата на президентството, а малко след това те блокираха движението в района. Протестиращите пропускаха единствено 50 кемпера, които бяха част от демонстрацията и обикаляха по някои от централните улици на столицата. 

Сборният пункт на кемперите беше пл. „Св. Александър Невски“, след това те потеглиха към ул. "Георги С. Раковски". Там те завиваха по бул. "Цар Освободител", а при Министерски съвет тръгваха по Дондуков, за да се върнат обратно на началната си точка.

Заради тяхното шествие полицията беше блокирала движението по бул. "Цар Освободител" в участъка от Народното събрание до президентството. 

Демонстриращите заявиха, че не вярват на днешното обещание на премиера Бойко Борисов, че забраната за къмпингуване на плажовете ще отпадне, както и на уверението на министъра на туризма Николина Ангелкова, че подготвяната пълна забрана няма да влезе в сила.

Протестиращите не са доволни и от предложението на премиера да се приеме първоначалния проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, защото така отпадат и текстовете, че Карадере, Иракли и Корал ще бъдат диви плажове.

Те скандираха „Оставка” и „Мафия” и носеха голям плакат, на който пише „Граждани срещу мафия”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!