Официално: Внасят предложения за отмяна на забраната за къмпингуване

OFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 14:58 2570 5

По разпореждане на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов депутати от партията ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие, съобщават от правителствената пресслужба.

Новината бе съобщена и неофициално по-рано днес от Борислав Сандов от "Зелените", който е провел разговор с Бойко Борисов относно забраната за къмпингуване по плажовете.

Отмяната ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда.

Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет на 30.12.2015 г.

В първоначалния проект обаче не беше предвидено в "еко" плажове да се превърнат Иракли, Карадере и Корал. Тепърва ще бъде уточнено дали те ще останат такива, когато депутатите внесат промените.

„Разпоредих спешни действия от страна на Парламентарната група на ГЕРБ за отмяна на спорните текстове от закона, които забраняват палатките и къмпингуването. Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на ЗУЧК. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Премиерът публикува и статус в Facebook:

Настоявам да бъде приет първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше ...

Публикувахте от Бойко Борисов в 14 март 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 20:47

Боце, стига с тия Правешки номера ве..

14.03 2016 в 16:17

За N-ти път се случва така. Мислят някакви абсурдни закони, ако минат - минат, ако не - Винету на бял кон спасява горките хора... Вдигаме си акциите, една кофа народ в овчи възторг повтарят колко е "велик и как милее за народа"...

14.03 2016 в 15:57

Аз вече си мисля, че май Баце нарежда на неговите хора да правят глупави закони и наредби, които после той тържествено пред медийте да ги отменя в името на народа.

14.03 2016 в 15:48

Брей тоя Борисов! Сега той ще се окаже невинен като херувимче. Той бил против това, той бил против онова, а защо не каза на четниците си това преди да се вдигне народа, а? Сега като усети, че са настъпили лъва по опашката и изведнъж се сети че е против. Тарикат! Да не си мисли, че като успешно е преминал януари и вече му се е разминало въстанието. Народа е дотолкова изправен до стената, че вече и най-малката искра може да доведе до експлозията. Но вече не съм убеден, че именно това не е правилното решение с подобни същества. Мисля че тази страна е прекалено разглезена от народа си и има нужда от една сериозен урок. Защо в Румъния нещата се получават по-лесно? Защото някои самозабравили се румънци подушиха миризмата на барут. Нищо не превъзпитава така убедително както см..та. А у нас за беда много хора се помислиха за безсмъртни и за богове.

14.03 2016 в 15:16

Плащаме им заплати да измислят абсурдни решения и после същите да си ги отменят. Пасмина. Като са некадърни вън!