Quantcast

ГЕРБ предлага електронен вот само за българите в чужбина

Нели Чолашка Последна промяна на 03 февруари 2014 в 15:55 2773 12

Електронно гласуване.

ГЕРБ ще внесе в деловодството на Народното събрание предложения за съществени промени в новия Изборен кодекс преди второ четене на проекта, съобщи зам.-председателката на парламентарната им група Цецка Цачева.

Едно от предложенията е да се въведе възможност за електронно гласуване за българите в чужбина. Идеята е на заявилите желания българи зад граница ЦИК да издава специален код, който ще им изпраща по пощата и те да гласуват в сайта на ЦИК с него и с парола ЕГН, обясни Данаил Кирилов от партията.

Предлага се само за българите в чужбина, защото в новия Изборен кодекс се предвижда гласуване с хартиена бюлетина и експериментално машинно гласуване на предстоящите евроизбори и електронното гласуване в чужбина ще е също тип експеримент, обясни Кирилов.

Предлага се също и задължително гласуване, но не чрез санкции за негласувалите, а чрез поощрение за хората, които са упражнили правото си на глас - поименна акция за услуга до 20 лв. от държавната администрация, разясни Данаил Кирилов.

Това би струвало близо 12 млн. лв., но под формата на повече работа от страна на администрацията в услуга на гражданите, уточни той.

Демокрацията е скъпо начинание, обяви Цачева в отговор на въпрос няма ли да е е твърде скъпо отпечатването на близо 6 млн. поименни акции.

На въпрос защо предлагат неща, които почти на 100% припокриват въпросите за референдума на Росен Плевнелиев и не е ли по-добре да се изчака хората да отговорят, Цачева обяви, че очаква ГЕРБ да е победител на евроизборите и затова иска да това да стане при ясни изборни правила.

Освен това от ГЕРБ очакват в пленарна зала да бъде отхвърлено предложението на президента за референдум.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2014 в 10:51


Единственият въпрос е: Защо Гроб не направиха това когато бяха на власт?
Заравяйте Гроб и да вървим напред.

04.02 2014 в 00:33

...OK, Jackson...
кажи ми ти за кого ще гласуваш... и изобщо ще гласуваш ли... аз имам проблем - няма партия, която да одобрявам, но Електронното гласуване граничи с кауза... ето това, например ми харесва (като четиво, защото не ги познавам - намат прояви и съответно - история, но):
http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1
и ми харесва, че не е наречено ПАРТИЯ (като чуя тази не-българска дума ми се "обръщат" червата!)

03.02 2014 в 19:40

ГерП биха предложили всичко само и само да се върнат на власт -и с деформаторите и с мангалите на доган биха си легнали . Най-вероятно и коалиция с червените и сините миндили биха направили заради тая пуста власт.

03.02 2014 в 19:40

ГерП биха предложили всичко само и само да се върнат на власт -и с деформаторите и с мангалите на доган биха си легнали . Най-вероятно и коалиция с червените и сините миндили биха направили заради тая пуста власт.

03.02 2014 в 18:39

TUK E NA VLAST SVOBODATA NA SLOVOTO

03.02 2014 в 18:30

Mnogo ohraneni momci ima v tozi forum-DOBRE IM PLASHTAT KOMUNOIDITE _RAZBIRA SE S NASHI PARI

03.02 2014 в 18:30

"Цачева обяви, че очаква ГЕРБ да е победител на евроизборите "
За да твърди такива небияалици, явно тетка цецка е минала на нещо по-твърдо.

03.02 2014 в 17:47

@spirit
едно е да изравяш информация и да ни я предоставяш тук, друго е да прекопираш пасквилите от "Телеграф". Ама що пък не, то не всеки ден можем да прочетем толкова нелогична фантасмагория. Даже се чудя, има ли някой, който би се хванал на това. По зле е от пропагандата от едно време.

03.02 2014 в 17:33

само тези , които са чели винету ще могат да гласуват.
за останалите - филия с мас.

03.02 2014 в 17:33

до spitit,пич май спирта ти е в доста голямо количество.толкова елементарен коментар не бях чел отдавна.лошо,лошо спиртов