ГЕРБ: Посещението на Ангелов е плод на вътрешни битки в БСП

Елица Мартинова 20 януари 2014 в 14:55 3003 2

Димитър Главчев, Снимка: ГЕРБ
Димитър Главчев, Снимка: ГЕРБ

Посещението на червения депутат Страхил Ангелов в Дамаск е резултат от вътрешнопартийни битки в БСП, то не е самоинициатива.

Такава позиция изразиха на пресконференция днес Димитър Главчев, Джема Грозданова и Мария Габриел от ГЕРБ.

Според тях обяснението на Ангелов, че е бил в Дамаск в лично качество, е несъстоятелно. Попитан какво точно има предвид, Главчев заяви, че ГЕРБ не са длъжни да обясняват "кое лоби с кое се бори в БСП".

"Дали не се цепи групата им вече, тъй като ако се дистанцират така от поведението на народен представител, би трябвало да си изяснят вътре взаимоотношенията. Може той да иска да стане независим", коментира Главчев.

От ГЕРБ са категорични, че лидерът на БПС и председател на ПЕС Сергей Станишев трябва да излезе лично и да заяви позицията си около визитата на Ангелов в Сирия.

"Това е дипломатически скандал, който тепърва ще набира скорост. Нашата позиция е ясна - не би следвало проблемите, които съществуват вътре в партията на БСП, да се пренасят на държавно ниво, а още повече, когато се отнася за междудържавни отношения и България", посочи Димитър Главчев.
Според ГЕРБ с посещението на червение депутат на светло е излязла истинската позиция на БСП към Сирия, която е "непоследователна, непрецизирана, несъобразена и с основните съображения на страната ни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!