Quantcast

ГЕРБ отговори на Манолова за боклука: Замириса на лъжи

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2019 в 07:32 3094 1

Замириса на лъжи от изявленията на „независимия“ кандидат на БСП за кмет на София Мая Манолова, която по червена традиция открива предизборната си кампания с манипулации по темата отпадъци. 

Това се казва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ по повод думите на Манолова вчера, че в сметището в Долни Богров се заравя преработен боклук - по-точно висококачествено гориво, което произвежда заводът за преработка на боклук. 

Липсата на компетентност и непознаването на този въпрос ясно личи от направените изказвания, в които се повтарят старите тези на столетницата. Явно г-жа Манолова не знае, че в момента рекултивираме старото депо от времето на социализма край Долни Богров с цел превръщането му в зелена площ, пишат съветниците от ГЕРБ. 

В текста им се казва още: 

„Заравянето на пари“ се извършваше до 2009г., когато 100% от отпадъка се депонираше или балираше и складираше в различни квартали с риск за здравето на софиянци. По това време управляващата БСП саботираше изграждането на завода с всички средства, а г-жа Манолова се изявяваше като нейно острие. Днес депонираме само 15% от отпадъците, а останалата част се оползотворява. Ефективното използване на РДФ ще се осъществи в София с изграждането на трета фаза от системата, която ще произвежда електрическа и топлоенергия.

Целият процес по проектиране и изграждане на системата за третиране на отпадъци премина през обществени обсъждания с граждани, консултиране с европейските институции, водещи експерти, както и през оценка на въздействието върху околната среда.

Чист, зелен и подреден град постигаме с прилагането в София на най-добрите и доказани европейски практики в управлението на отпадъците и развитието на кръгова икономика. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира вчера думите на Маналова така: За 10 години забравихме кризата с отпадъците, балирането им и площадките, на които гниеха и от които миришеше половин София. Мая Манолова е чула част от истината, но може би не знае, че имаме разработен проект за изграждане на инсталация с използване на RDF - горивото от завода за отпадъци.

Вероятно също така не знае, че от 2009 г. започнахме проекта за рекултивация на проекта в Долни Богров, който предстои да завърши през следващите години. Спомням си много добре как Сергей Станишев преди години береше макове на поляната, на която днес сме изградили най-модерния завод за преработка на отпадъци, заяви още Йорданка Фандъкова. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14751

1

Нострадамус

15.09 2019 в 15:39

Избори октомври 2019 ще поgнесат много неприятна изненада на управляващите в България.
Ще паднат няколко герберски крепости, въпреки готовността на ГЕРБ отново да Фалшифицират изборните резултати.
София, Пловдив и Варна ще имат кметове, които не са членове на ГЕРБ!