"Мерси на Станишев за маковете, заводът за отпадъци е най-добър на Балканите"

OFFNews 14 септември 2015 в 12:18 6321 15

Снимка Архив

Заводът за механично-биологично третиране в село Яна е най-голямото промишлено строителство с публични средства от 25 години насам и е ключов за функционирането на столицата.

Това каза кметът Йорданка Фандъкова при официалното откриване на завода за отпадъци. Фандъкова посочи, че заводът ще помогне софиянци да дишат по-чист въздух. 

Заварих преди няколко години затвореното депо в Суходол и балиращи машини. На днешния ден искам да сме по-отговорни и да не допускаме чрез политиката и личните амбиции на лидерите на партии да се подлага на изпитание здравето на хората, финансите на цял град", заяви Борисов. По думите му, заводът е 100% общински, на софиянци. "Приемаме, че всички са оказали своя принос. Благодаря на Сергей Станишев за маковете, които ми е оставил. Той ни амбицира да направим най-доброто нещо, правено на Балканите, заяви Борисов, цитиран от Фокус.

България постигна рекордно ниво на усвояване на евросредства - на 8 място сме, заяви заместник-председателят на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева. "Приятно ми е да съм тук от името на Жан-Клод Юнкер, той много искаше да присъства. Той щеше да каже: "Браво, Бойко, браво, г-жо Фандъкова, браво, България", заяви още евкомисарят. 

Днес ще отрежем лентата на този завод, ще закрием наказателната процедура срещу страната ни, която се влачеше толкова много година. Този проект е един от най-големите, които финансираме в България", допълни Георгиева. Тя уточни, че третият етап на проекта ще бъде за 270 млн. лева.

Ще можем да използваме боклука, за да топлим нашите семейства на по-ниска цена. По този проект мъжката работа я свършиха жени, подчерта Кристалина Георгиева. 

Досега подкрепата ни за България възлиза на 4,5 млрд. евро, каза вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Ласло Бараняй. Твърдо решени сме да подкрепяме икономическия растеж в България", заяви още Бараняй. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!