ГЕРБ няма да подкрепи нито един законопроект на МС

ПГ ще участва единствено в заседанията, които касаят приемането на бюджета и конституционните промени

Кристина Минчева 05 декември 2023 в 13:58 4151 8

ГЕРБ

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Брифинг на ГЕРБ-СДС

ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията, които касаят промените в Конституцията, и няма да подкрепи нито едно предложение на Министерски съвет (МС), докато не стане ясно кой взима решенията, каза Десислава Атанасова днес на брифинг на политическата група. 

"Конституцията ще бъде подкрепена от ГЕРБ. Надявам се, че никоя от другите политически групи няма да си намери причина и да не се яви в зала, защото това е общ законопроект", каза Десислава Атанасова.

Брифингът дойде, след като ГЕРБ и ДПС бойкотираха и провалиха днешното заседание на бюджетната комисия, която гледа бюджета за 2024 г.

Решението на ГЕРБ идва след редица скандали в не-коалицията по отношение на темите здравеопазване и бюджет. 

"Вече се спекулира с темата здраве веднъж чрез грозния дебат миналата седмица в пленарна зала, а сега вече се започна политическо кадруване в търговски дружества. В моя разговор с премиера Денков от миналата седмица той каза, че това няма да се случи, но виждаме, че Денков не взима решенията, а някой друг. Може би е министърът на здравеопазването", каза Атанасова, визирайки дебатите за избор на подуправител на НЗОК и уволнението на директора на Пирогов д-р Валентин Димитров. 

По думите ѝ групата не поставя условия, а някой умишлено търси провокации, но не уточни кого визира.

"Очакваме да преразгледат отношението си към мнозинството, ако считат, че това е коректно отношение, може да продължат. Условия ние не поставяме, а искаме партньорско отношение", каза още Атанасова.

Тя допълни, че Бюджет 2024 не е одобряван от никого, но са си дали сметка какво означава България да няма бюджет. 

По повод смяната на директора на "Пирогов" председателят на здравната комисия Костадин Ангелов заяви, че това е обсъдено с премиера Денков и според неговите думи няма нужда от смяна на директора.

"Днес пристигна становище по доклада, което разбива всяка една от тезите в доклада. Той е изсмукан от пръстите си", смята Ангелов.

По думите му „Пирогов” е на печалба, а в основата на смяната на директора всъщност стои случаят със съветника на военния министър Мустафа Емин.

"Денков очевидно се обезличава като премиер не от Борисов и Пеевски, а от собствените си министри. Такъв е министърът на здравеопазването. Явно той е премиерът в сянка, защото той взема решения, които Денков казва, че няма да бъдат взети", смята Ангелов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

8

случайно прочетох

06.12 2023 в 11:06

Браво на фотографа Антон Станков!
Присъединявам се към коментара на ob1
05.12 2023 в 16:11
Колко интелект струи от тази снимка...

17439

7

мнение от IP

06.12 2023 в 00:10

"Ау, как така министърът ще взима сам решение в сектора, за който отговаря. Ние за всичко питаме Борисов. Ако трябва и в джипка се друсаме, ако трябва парламента блокираме. Зависи как се е събудил днес нашият лидер."
Като се има предвид, че Атанасова преди време излъга, че не е тя "приятелката" на която се е обадил Гешев, на нея ли да вярвам какво е казал Денков?

1040

6

Wild Turkey

05.12 2023 в 16:58

Ха на бас че собственника на ГЕРБ до понеделник ще обърне палачинката.
Ще му звънне по телефона някойси "Магнитски" и той ще заяви че изобщо такова нещо не са казвали.

-1650

5

ob1

05.12 2023 в 16:11

Колко интелект струи от тази снимка...

2550

4

alfakentavur

05.12 2023 в 15:27

Добре де. А след като ГЕРБ и ДПС започнаха да действат като сиамски близнаци - айде и те да отговорят кой взима решенията. Боко или Доган?

1005

3

ПР

05.12 2023 в 14:45

Примирието се оказа крехко и кратко-я има седмица,я не.
Ако нещо не искам да бъда днес,е да съм на мястото на Денков.Гледам лицата от фотото,та плува той всред акулите,или опитва да е Премиер всред хиените,дето до един в нормална Държава,отдавна да са при бай ви Ставри.Щом тези тъй са решили,очаквам до половин час,ПееФски КОЙ да заяви сходна позиция.Като скачени съдове са.

1042

2

danvan

05.12 2023 в 14:38

ГЕРБ беше създадена в името на кражбите, съществува благодарение на кражбите, и ако им секнат напълно паричните потоци от кражбите - ще се разпаднат от само себе си.

723

1

user4eto

05.12 2023 в 14:13

Хайде пак почнаха със сиганските номера.
От километър е ясно, че не харесват министъра на здравеопазването, защото не могат да го контролират, а за здраве по герберско време винаги са потъвали едни сериозни милиарди.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки