ГЕРБ: Липсата на Бисеров и Пеевски описва реформата в сектор "Сигурност"

Елица Мартинова 10 февруари 2014 в 15:28 3120 3

Веселин Вучков

Снимка БГНЕС

Отсъствията на Христо Бисеров и Делян Пеевски фокусират цялото съдържание на реформата на сектора през миналото лято, заяви бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков от ГЕРБ при представянето на мотивите към вота на недоверие.

В началото на изказването си той коментира, че отсъствията на две фигури от залата "се набиват на очи".

"Първото е на основния говорител и защитник на реформата в сектор "Сигурност" - Христо Бисеров, а второто отсъствие по пленарна зала е по отношение на резултата от тази реформа, който намери символичен израз на историческата дата 14 юни 2013 г. - народния представител Делян Пеевски", каза Вучков.

По думите му реформата на новия кабинет в сектор "Сигурност" е принципен недостатък, който се превръща в политика на правителството. По думите му тя е израз на стремежа на определен кръг да постига целите си, подчинявайки цели парламентарни групи на своите интереси.

Друг проблем според ГЕРБ е битовата престъпност. По думите на Вучков има цели региони в страната, които са оставени без полицейско присъствие, а на фона на това в столицата постоянно са командировани служители, за да пазят Народното събрание.

Заедно с критиките към управляващите, от ГЕРБ използваха шанса, за да се похвалят със свършеното през мандата. Вучков представи мерките срещу битовата престъпност, които са били взето от правителството на Борисов.

"За да не приемаме пропагандни мерки срещу битовата престъпност, финализирахме работата по единната информационна система за противодействие на престъпността. Променихме работата по досъдебните производства. Постигнахме четирикратно намаляване на делата, които са върнато от прокуратурата за допълнитено разследване", каза бившият зам.-министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!