ГЕРБ внесе нов вот на недоверие - без надежди за оставка

Последна промяна на 06 февруари 2014 в 10:03 2358 2

Веселин Вучков

Снимка БГНЕС

Трети пореден вот за недоверие внесоха днес от ПГ ГЕРБ, като мотивите този път са свързани с политиките в сектор "Сигурност". Сред вносителите на вота бяха бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков и депутатите Красимир Ципов и Димитър Главчев.

"Конкретната тема е изцяло дискредитираната реформа в сектор сигурност, която трае повече от половин година и получи граждански вот на недоверие от месец юни миналата година", посочи Вучков.

Сред останалите причини, посочени от ГЕРБ, бяха "несправянето с митническия проблем", "ескалиращата, ширеща се контрабанда", "безпощадната, масова битова престъпност, породена от редица анемични, безплодни управленски действия".

От ГЕРБ уточниха, че нямат надежди вотът да доведе до "промени в политическата конфигурация", но се надяват управляващите "да се вслушат в аргументите на опозицията, а не да подхождат с опорни точки".

До момента в пленарна зала са гласувани два вота на недоверие срещу правителството. Първият от тях, който депутатите отхвърлиха на 2 октомври, бе на тема провала на Министерството на инвестиционното планиране. Вторият бе разгледан на 17 октомври и касаеше правителствената политика в сферата на инфраструктурата.

Непосредствено след разглеждането на втория вот, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната група ще внесе трети вот. Тогава той заяви, че поредното гласуване срещу кабинета ще бъде на тема политики в областта на културата. Впоследствие обаче експремиерът промени мнението си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2014 в 15:46

Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на Тиквоча, се чудят каква поредна глупост на измислят. Бълват простотия след простотия. Нема ли кой да им каже, че са вече изпърдяна история? Новина със задна дата, хахаха...

06.02 2014 в 10:32

Пак театър. Герберите ако искаха да променят нещо, да са го направили :) Докато си имат Боко обаче, за мен лично са пълна дупка в политическото пространство, само маргинално по-добри от БКП и ДПС. За уточнение - идиотите от атака не ги броим за нищо.