ГЕРБ: Комисията "Бисеров" се превърна в мегафон за слухове

Нели Чолашка 08 април 2014 в 15:48 2470 0

Веселин Вучков, депутат от ГЕРБ.

Анкетната комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов се превръща в мегафон за излъчване на слухове, обяви на извънреден брифинг депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков, бивш зам.-вътрешен министър.

На поредното заседание днес отново бяха изслушвани само хора, които са свързани с Бисер Миланов-Петното и разказват за техни срещи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Един от тях разказа, че Борисов е имал намерение да плати на Петното 500 000 лв., за да доведе хора на летните протести, но накрая дал само капаро от 12 хил., за да се атакува парламента в ден, в който се гласува вот на недоверие към правителството.

"Анкетната комисия, която ние поискахме преди два месеца, беше на тема Христо Бисеров и внезапното му оттегляне от всички заемани партийни и държавни постове. Това беше нашето искане.

Едва сега в края на работата на тази комисия ние разбираме, че целта на пришиването на случая Бисер Миланов е била пълна подмяна предмета на дейност на тази комисия. Всъщност тя се превръща в комисия, която има за цел да изгради бронирана ограда около случая Христо Бисеров”, коментира Вучков.

Той напомни, че пред комисията не се яви нито един призован от комисията за случая Христо Бисеров.

"От информация в медиите днес следобед разбрах за съвършено противоречиви сведения от страна на лица, които днес са били призовани на анкетната комисия – за предоставени пари в София, в Русе – абсолютно противоречиви сведения от страна на лица, които са уязвими от наказателно-процесуална гледна точка, имат процесуални качества, евентуални дела срещу тях”, коментира още депутатът от ГЕРБ.

Бисер Миланов, по прякор Петното, е представител на гражданското движение „Свобода" и стана особено известен, след като беше на среща с премиера Пламен Орешарски в Министерския съвет и направи официално изявление след това.

Името му нашумя и заради провокации по време на антиправителствените протести, заради което главният прокурор Сотир Цацаров нареди да го задържат.

45-годишният Миланов е от Русе и има 7 присъди, част от тях ефективни.

Днес пред анкетната комисия, председателствана от Сияна Фудулова от БСП, се явиха авери на Петното - братята Йордан и Цветан Боневи и Марио Генчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!