БСП уточни: ГЕРБ са плащали за протестите (по разкази на Петното)

Нели Чолашка 25 март 2014 в 17:26 5945 16

Петното под конвой в парламента.

Политически партии, сред които и ГЕРБ, са плащали за летните протести срещу правителството.

Това е разкрил Бисер Миланов–Петното днес пред депутатите от временната комисия в парламента, която проучва хем внезапното напускане на Христо Бисеров на всички политически постове, хем срещите на Петното с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Уточнението направи в кулоарите на парламента Сияна Фудулова от БСП, председател на комисията. По-рано днес тя съобщи само, че разбрали, че някой е плащал за протестите, но не е ясно кой.

Срещата на депутатите с Петното беше закрита за журналисти, а конвоят полицаи, който придружава Миланов, не разреши на журналистите да говорят с него.

Бисер Миланов беше задържан в началото на годината по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров заради заплахи за физическа саморазправа, отправени към протестиращи.

Той е потвърдил, че е имал среща с Бойко Борисов в Банкя.

Депутати изслушаха и гардове на НСО, които са били дежурни в Банкя в деня на срещата . Всички те са казали, че не си спомнят за разговорите.

От БСП обявиха, че ще поискат изслушване на шефа на НСО.

"Амнезията на НСО означава, че или там работят непрофесионално, или че някой друг, а не държавата, ги управлява", коментира Антон Кутев от БСП.

Фудулова обяви, че в комисията ще бъде повикан за изслушване и Бойко Борисов.

"Най-малко ме интересува тази комисия. Това са опити да отклоняват вниманието на хората. Няма да им вляза в тона", обяви Борисов.

Представителите на ГЕРБ напуснаха анкетната комисия още миналата седмица в знак на протест, че тя въобще не се занимава с казуса "Христо Бисеров".

"Превърнаха я в една жълта комисия. Не зная кое и кой доведе едно подсъдимо лице с белезници в сградата на парламента, за да пуска доноси и клевети по нечий адрес.

Най-големият трол на републиката - г-н Кутев, заедно с г-жа Фудулова изнасяха тук сведения и информации в неверно качество. Кажете ми за един аргумент и един факт, който беше потвърден в тази комисия и по достойнство беше изнесен", коментира Светлана Дукова от ГЕРБ, бивш член на комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!