ГЕРБ изключи Васил Койчев, ощетил община Девня със 70 хил. лева

OFFNews 03 април 2016 в 13:00 4187 7

Снимка Нова телевизия

Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи от партията Васил Койчев и го освободи от поста му на общински ръководител на ГЕРБ - Девня, след като разследване на Нова телевизия разкри как е ощетил общината със 70 хил. лева.

Според изяление на пресцентъра, Койчев е отстранен заради поведение, уронващо престижа на партията и несъвместимо с целите и ценностите на ГЕРБ.

Разследване на журналиста Васил Иванов разкри схема, по която представителят на ГЕРБ е ощетил финансово общината. Фирма на Койчев е натрупала задължения за неплатени общински наеми на обща стойност 70 хил. лева. След това той я прехврълил на съпругата си, а впоследстие собственик на фирмата става социално слаб мъж от Варна, който по думите на Иванов е известен като "професионален бушон" и продобива задлъжнели фирми срещу заплащане.

"ГЕРБ за пореден път заявява, че никога и по никакъв повод не е опъвала политически чадър над никого. И винаги е призоваваме компетентните органи да разследват всички нарушители на закона", се казва в съобщението на партията.

За общински ръководител в Девня временно е назначен кметът на общината Свилен Шитов.









Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови