Галъп: ГЕРБ - 24%, БСП - 12, ДПС - 7, РБ - 5

OFFNews 16 февруари 2016 в 14:08 9258 22

ГЕРБ запазва обичайната си преднина пред БСП в съотношение около и над 2 към 1. ДПС е с близо 7% заявени нагласи за вот, партиите на Реформаторския блок – с около 5%, Патриотичният фронт са с близо 4%, „Атака“ – с над 3%, АБВ - с над 2%.

Това показват данните от „Политическия и икономическия индекс“ на „Галъп интернешънъл”.

Изследването е представително за пълнолетното население в България и е проведено от 29 януари до 4 февруари сред 1005 респонденти чрез пряко интервю. Финансирано е от „Галъп интернешънъл”.

Повече от 40% завяват, че няма да гласуват. Данните показват процент сред всички имащи право на глас, а не само сред гласуващите.

4-процентовата бариера се образува на база гласували, така че на този етап е несъстоятелно да се определя потенциална бройка партии в парламента, уточняват от „Галъп интернешънъл”.

Данните за доверие във властта остават на обичайното си за последната година ниво - около и под 30% положителни оценки за кабинета и за президента, и около и под 20% положителни оценки за парламента.

Доверието в правителство и парламент засега е сходно с това в напредналата фаза на първия мандат на Бойко Борисов – като стойности и като развитие във времето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!