Шефът на „Галъп“: ДПС видимо се долепя до правителството

OFFNews 17 август 2015 в 12:58 4521 7

ДПС се долепя до дясноцентристкото правителство и това вече се случва изключително видимо. Това заяви пред БНР директорът на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

Вероятно кабинетът ще остане стабилен поне до края на 600-дневния толеранс, даден от лидера на ДПС Лютви Местан. Работата на парламента преди депутатите да излязат във ваканция приличаше на голяма пакетна политическа сделка, категоричен е Симеонов.

По повод предстоящите местни избори шефът на „Галъп“ посочи, че ГЕРБ ще се опита да увеличи електоралното си присъствие в страната, а БСП, от своя стана, ще се стреми да победи в областни градове като Варна и Пловдив.

По думите му на изборите ще се види и дали ДПС ще разширява електоралната си география на местно ниво.

Според Първан Симеонов ще има области, където основното противопоставяне ще дойде от редиците на управляващата формация.

Още е рано да се правят прогнози, но вероятно съревнованието ще е между лица на Реформаторския блок и ГЕРБ или между Патриотичния фронт и ГЕРБ, на места, смята той.

По думите му не се очаква висока избирателна активност, което ще се отрази зле на референдума.

Възможно е да се прескочи прага, който изисква парламентът да разгледа отново предложението, но вероятно няма да се премине законовия праг, след който крайният резултат ще има задължителен характер, каза Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови