Гълъб Донев: Властта е временна, глупавите управленски решения трайни

OFFNews 30 ноември 2022 в 11:06 921 0

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/архив

Служебният премиер Гълъб Донев призова министрите да не губят връзката си с хората

Кабинетът ще обсъди решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 хил. семейства. Право на тази помощ имат семействата с деца с трайни увреждания, семействата с деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022 г. , както и ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали. 

Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на правителството. 

Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на българските граждани, въпреки сложната политическа обстановка, призова министрите той. 

Донев припомни на министрите клетвата, която са дали преди четири месеца, да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. "Тогава поисках от вас работа на сто процента и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания", заяви служебният премиер.

Той подчерта, цитиран от БТА, че служебното правителство е временна власт. По думите му безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон, е, че властта е временна и дори най-дълго управлявалият притежава власт до време. "Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими", заяви Гълъб Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови