"Г-н Борисов, виждате ли в огледалото Пеевски?" (пълен запис от Лондон)

OFFNews 05 февруари 2016 в 09:22 46998 57

Темата за Делян Пеевски и статията на немското списание "Шпигел" е била засегната на срещата между премиера Бойко Борисов и българи в Лондон, става ясно от публикуван пълен запис на мероприятието.

Българин поставя въпроса за Пеевски по следния начин:

"Г-н Борисов, честитя новия министър на образованието, който беше избран по изключително интересен начин - с негласната подкрепа на стария златен пръст и ДПС.

Искам да ви попитам по повод в статията в "Шпигел" дали имахте шанс да я прочетете? За всичко, което се случва последните години, свързано с Делян Пеевски, за когото ние не говорим.

Искам да ви попитам, когато четете неговите медии, употребявате неговите бизнеси или всъщност общите такива... "Шпигел" означава огледало на немски. Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото образа на Пеевски?"

Въпросът обаче остава без отговор. Премиерът единствено казва "категорично не е вярно" и продължава с обясненията за контрабандата и приходите от митниците.

Други въпроси, поставени от българите в Лондон, бяха и тези за действията на държавата, за да върне тези хора обратно в родината.

"Какво се прави за младите българи - ние сме бъдещето на България, не само на България, но и на Европа и света, тези хора евентуално да се върнат в България и децата им да израснат там. Моето семейство живее повече от 20 години в чужбина. Аз лично съм дошъл тук. Не желая да живея живота си в чужбина, говорейки чужд език, бидейки чужденец, колкото и висококвалифициран да съм и високоплатен, в един момент парите не са толкова важни", обръща се към премиера младеж от аудиторията.

Видео от въпроса за Пеевски:

Пълен запис:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!