Филолог оглави правната комисия на общинарите в Пловдив, в ГЕРБ нямало юристи

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2019 в 15:51 5137 0

Йордан Илиев

Снимка Пловдив Прес

Филолог стана шеф на правната комисия в новия Общински съвет в Пловдив и това е поради липсата на юристи в групата на ГЕРБ, съобщава Пловдив Прес.

Йордан Илиев е бивш директор на общинския институт „Старинен Пловдив“. Преди това той е бил зам.-кмет на район Тракия. В групата на ГЕРБ няма юристи, а правната комисия е от най-важните, затова и председателското място не е отстъпено на някого от завършилите право съветници от другите партии.

Иначе юристите Георги Колев от ЗС „Ал. Стамболийски“, Йордан Иванов от Демократична България, Слави Георгиев от НФСБ и Евелин Парасков от Съюз за Пловдив са членове на ключовата комисия.

Председател на комисията по бюджет и финанси ще е досегашният шеф на Общинския инспекторат Ангел Славов от ГЕРБ. Той е магистър по Стопанско управление и по национална сигурност.Екологията и комуналните дейности ще се ръководят от Иван Вичков от ГЕРБ.

Шеф на комисията по здравеопазване и социални дейности е Веселка Христамян от Демократична България, а на „Образование, наука, вероизповедание, етнически въпроси” – Едуард Сарафян от Кауза Пловдив. Стефан Дедев от ГЕРБ оглави комисията по общинска собственост и стопански дейности, а Стефан Послийски от ВМРО – „Култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения”.

Добромира Костова от Демократична България, която е лидер на Зеленото движение, ще ръководи комисията по устройство на територията и жилищна политика.

Логичен е изборът на бившия зам.-кмет по транспорта Златин Велев за председател на комисията по обществен ред, транспорт и защита при бедствия. Същото важи и за избора на Атанас Узунов за шеф на „Младежки дейности и спорт”, уточнява изданието.

Противодействието на корупцията е поверено на Ясен Михайлов от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !