Филип Станев: Кирил Петков ми прилича на Джон Траволта, Дончева да си свири на цигулката

Извинявайте, аз бях корумпиран - няма как да има диалог с ГЕРБ и ДПС, коментира бившият депутат от ИТН

OFFNews 27 септември 2021 в 11:03 10371 0

Снимка Архив

На мен Кирил Петков ми прилича на Джон Траволта. Те с Асен Василев са симпатични като външност. Но не са открили топлата вода, техните идеи и 5 условия са приоритетите на страната. 

Това заяви Филип Станев от "Има такъв народ" по Нова нюз.  

По думите му, ако Петков е нарушил Конституцията, ставайки министър, като има двойно гражданство, това е много показателно как ще се живее в България. Това би било възможно най-лошият пример за българите. Какво им казваме - ние ще си нарушаваме законите, допълни Станев. 

"Те са новата вълна в българската политика, ние също сме част от нея. Бяхме отворени докрай към работа с т. нар. партии на протеста. Кабинет не се състави заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност", смята той. 

Според него е необичайно твърдението на Петков, че ще води разговори с ГЕРБ и ДПС, ако признаят за корупция. 

Извинявайте, аз бях корумпиран, признавам си... Няма как да бъде отворен диалогът с ГЕРБ и ДПС, те доведоха нещата до сегашното състояние. 

Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите. Когато знаем точните числа и проценти, ще можем да кажем какво ще предприемем. Правителство на всяка цена означава, че е много важно да го има, а не че ще допуснем всякакви договорки и компромиси", заяви Станев. И допълни, че подкрепя призива на Слави Трифонов, че трябва да има смирение. Под това не разбираме примирение и навеждане на глави, обясни той. 

Станев призова хората да излязат да гласуват, за да има по-голяма легитимност вота. 

За твърденията, че зад ИТН стои Маджо, Станев заяви, че ако няма доказателства и факти, всичко е само още клюки и сплетничене.

„Има такъв народ“ започва вече да има сериозна членска маса. Партийните ни членове си плащат членския внос в размер на 10 лв. Има и дарения, но ние спазваме волята на гражданите и вземаме 1 лв. държавна субсидия“, обясни той. 

За скандала  с Татяна Дончева Станев каза, че никога повече няма да говори с нея.

Тя беше добър цигулар, може би трябваше да си се занимава с това. Поведението й е грозно, интригантства и сплетничи. На края на последния парламент тя беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално, коментира Станев. Да видим дали формацията на Мая Маналова ще бъде в парламента и в какъв състав, заяви той. 

Подкрепяме Румен Радев за президент и това няма да се промени, увери Филип Станев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки