Европа не спира пари за България, не вярвайте на фалшиви новини, призова Жозеф Дол

OFFNews 24 януари 2017 в 11:41 3000 1

Европа не спира пари за България, не вярвайте на фалшиви новини, призова Жозеф Дол

Важно е да се знае, че Европа не спира никакви пари за България. Това е заявил председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Днес Дол е провел работна среща в Брюксел с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Дол подчерта още, че твърденията за спрени еврофондове са лъжи, на които не трябва да се вярва. Отговорът на шефа на ЕНП идва след твърдения от БСП, че са спрени плащанията по еврофондовете и след като ГЕРБ оповести, че ще се бори с фалшивите новини.

Цветанов и Дол се обединиха около извода, че с оглед на предстоящите избори в редица европейски страни, сред които и България, Германия и Франция, е много важно да се върне политическият елемент в предизборната кампания. Сега, вместо него, често се работи с фалшиви новини, които предизвикват опровергаване, а това е губене на енергия без да се постигат решения, отбелязаха двамата политици.

“Имам пълно доверие в ГЕРБ. Очаквам от ГЕРБ да се подготви добре и да спечели предстоящите парламентарни избори”, каза още председателят на ЕНП Жозеф Дол. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов запозна Дол с подготовката на партията за предизборната кампания и го увери, че структурите на ГЕРБ са в максимална мобилизация за реализирането на висок изборен резултат. “Още един път - не слушайте тези социални мрежи, които са тотално манипулирани отвън”, заключи председателят на ЕНП. Той заяви, че сега България, както и други европейски държави, е подложена на атаки с фалшиви новини от външни сили, на които не трябва да се вярва без проверка на фактите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови