Емил Костадинов е новият областен на Перник 

Ирина Евгениева 04 декември 2019 в 10:24 4332 0

Снимка Za Pernik

Правителството освободи Ирена Соколова и назначи за областен управител на Перник Емил Костадинов. 

Поводът за рокадата е водната криза. Соколова е предупредена от премиера, че не се е справила държавнически с водната криза и трябва да бъде наказана. "Когато правим грешка, си я понасяме", заяви Борисов, предаде репортер на OFFNews.

Емил Костадинов е бивш кмет на квартал "Изток". 

"В петък направихме извънредна проверка на положението с водата в Перник. Установихме, че е имало подаване на вода към помпената станция в Радомир. Установи се, че е махнат водомера към тази станция. Към нея трябва да се подава вода само при аварии.", обясни Нено Димов.

"След пломбирането на помпената станция притокът към язовира е по-голям от разхода", добави министъра на околната среда и водите.

Според Петя Аврамова през последните дни тенденцията е почти изравняване на притока от отока.

Тя разкри, че при двуразовото пускане на водата авариите са се увеличили.

Аврамова добави, че се търсят допълнителни източници на вода, като допълни, че вече е имало срещи с експерти и има официално две внесени предложения от експерти. Предстои да се разгледат и да се установи дали са удачни.

Премиерът констатира, че водопроводната мрежа не е пипана близо 50-60 години.

"От 418 язовира на 182 се искат документи за започване на ремонтните дейности. На 10 вече са направени строителни площадки, при другите ремонтните дейности ще започнат през февруари", добави министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови