Quantcast

Ема Кейт Хопкинс ще е новият британски посланик у нас

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2014 в 17:44 3338 2

Ема Кейт Хопкинс

Ема Кейт Хопкинс ще заеме поста посланик на Нейно величество кралицата на Великобритания в България, съобщиха от британското правителство на сайта си.

Хопкинс ще замени Джонатан Гай Алън, който ще бъде прехвърлен на друга дипломатическа служба.

Ема Кейт Хопкинс ще поеме поста през май 2015 г., допълниха от британското правителство.

Хопкинс е юрист по образование. Работи в британското външно министерство от 2012 г., като се е занимавала с въпросите на миграцията, човешките права, организираната престъпност, превенцията на сексуалното насилие.

Ема Хопкинс е първата жена посланик на Великобритания в България в историята на дипломатическите отношения между двете страни.

„Поласкана съм да бъда назначена за британски посланик в България. Голяма привилегия е да имам възможността да работя с България за укрепване на двустранните отношения и постигането на общите ни цели“, посочи Хопкинс.

Вече съм чувала много за красотата на България и гостоприемството на нейния народ и цялото ми семейство е развълнувано от пристигането ни, допълни тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2014 в 22:20

Ебатти снимка сте избрали... Фотографа е сгафил.

08.09 2014 в 19:51

Браво, много приятно съм изненадан. Изключително миловидна жена, с подчертано приятно и интелигентно излъчване, облечена семпло, но стилно и с вкус.

Пожелавам на Нейно Превъзходителство успех, и дано има възходяща дипломатическа кариера. Английските жени като че ли са по-успешни лидери от британските мъже, сещам се на прима виста за Маргарет Тачър и Стела Ремингтън. Но като гледам, и Ема има всички данни за успешна кариера, дано се реализира.

Честно казано, като че сега на Запад жените в политиката са много по-качествени от мъжете, ето примерно Меркел и Виктория Нюланд. Изобщо от днешните новини тази ми допадна най-много.

На добър час Ема, и добре дошла!