Експерти проверяват дали са застроени дюни на къмпинг "Юг"

OFFNews Последна промяна на 15 април 2015 в 18:09 1624 2

През следващата седмица ще бъде извършена проверка, която трябва да установи дали има застроени дюни на къмпинг "Юг", съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Проверката ще бъде извършена от експерти от дирекция „Национална служба за защита на природата“ на екоминистерството, от Българската академия на науките, от Агенцията по кадастър, от Дирекцията за национален строителен контрол, от дирекция „Държавна собственост“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от община Царево.

Предстои РИОСВ – Бургас да издаде принудителна административна мярка за спиране на строежа, допълниха от МОСВ.

Преди дни от сдружението „Да запазим Корал“ сигнализира, че в седмицата преди Великден в къмпинг „Юг“, направо върху плажа, е започнало изграждането на вилно селище с 16 къщи с площ над 1200 кв. метра, а разрешението за строеж е издадено от община Царево.

Кметът на Царево Георги Лапчев обяви, че бетонните плочи са законни и строителството не е върху дюни.

От фирмата, изграждаща вилното селище, пък обявиха, че строителството е на 30 метра от плажа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2015 в 11:21

"очевидно" на снимката се виждат скали, но не и дюни.не всичко, което е покрито с пясък е плаж и дюни, не всичко "зелено" е еколог, и доларите са "зелени".и най-необяснимо е как на 15 метра има пететажен хотел???егати защитената зона, егати дюната.дори не се чувате какви ги плещите...

16.04 2015 в 07:35

Абе слепи ли сте ?! Очевидно са на дюни, който е бил там знае !