Сезират Цацаров за бетона на "Корал"

Ивайло Анев Последна промяна на 14 април 2015 в 10:19 3758 6

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Главният прокурор Сотир Цацаров

Природозащитници от сдружение "Да запазим Корал" днес ще подадат сигнали до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, до ДНСК и до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със започналото строителство върху дюните.

От сдружението настояват разрешителното за строеж на вилно селище в къмпинг "Юг" да бъде отменено. Те искат да се разследва как е придобита земята на къмпинга и кои са хората от общинската администрация в град Царево, издали разрешителното за строеж.

Вчера пред OFFNews инвеститорът - фирма "Фаворит", заяви, че има разрешение за строеж на 16 бунгала и вече е подготвил няколко бетонни плочи, въпреки че плажът е защитена зона.

Инвеститорът не се притеснява от сигналите на еколозите, тъй като неговият проект вече имал оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) от МРРБ и тя била издържана пред съда.

"Да си говорят каквото искат, има си ОВОС", категоричен беше той.

По негови думи бетон на самия плаж няма, а строителството било на "30-ина метра от плажа".

През 2013-а година Европейската комисия започна разследване по казуса "Корал" заради разрешенията за строителство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2015 в 20:58

30 тина метра. А 100 отстой кой ги продпа? Тия институции кога ще проработят? Защо все някой трябва да ги сезира? Данъкоплатецът за какво им плаща?

14.04 2015 в 12:45

DSC, ти самият палаткувал ли си на Корал? Защото за ходя от 1983 на палатка там. И никога не е имало проблем с отпадъците - повечето палаткуващи сами си чистят след себе си. А за плажа - всеки ден се почиства, често и самите плажуващи участват в това почистване. Изобщо-не е мястото тука да дискутираме - заповядй лятото и ще се увериш сам. Относно концесионера - грижи се прекрасно за реда, чистотата... има дори и ЕКОtoi преместваеми тоалетни, които редовно се почистват... Ако настояваш да вярваш на кметове и администрации, изказващи се от кабинетите си...е, давай, халал да ти е!

14.04 2015 в 12:43

"Природозащитници от сдружение "Да запазим Корал" днес ще подадат сигнали до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, до ДНСК и до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със започналото строителство върху дюните."

Чакай от умрял писмо.
А главният виновник за "Корал" заминава на посещение в Хърватия.
"Екипът на бившия министър на регионалното развитие и настоящ президент Росен Плевнелиев "елегантно" обслужи олигархията в прословутия гешефт с обществена земя по крайбрежието край к-г „Корал”. В края на 2011 две от трите дела, които МРРБ водеше срещу строителните разрешителни на Община Царево, бяха окончателно изгубени от държавата заради невнесена съдебна такса от 20 лв.

14.04 2015 в 12:19

до №2, колко ще замърсят едни палтки, ако по цялото черноморие няма пречиствателни станции?... Нали за това всички се подрискват на бг морето

14.04 2015 в 11:43

а къде са заустени палатките, караваните, задниците и устите ви природозащитници алкохолици? изливате си всяка година нечистотиите в корал и веднъж не сте го почистили а шефа ви си прибира таксите и си дебелее от концесията.там бунгала има от 40 години.16 бунгала с такива размери на клозет събират до 50-60 човека на сезон.мисля, че и 5-60 нормални българи които не се напиват по 24 часа на ден имат право да посетят корал,или ще ви пречат на оргиите?

14.04 2015 в 11:27

ще плуват заедно ...

къде са заустени оранжевите тръби на снимките на бетонните плочи

май пак ще плуват заедно хора и л*йна

кмета да пие от водата през август