ЕК иска от България данни за злоупотреби с еврофондове, ще сезира ОЛАФ

Мая Младенова 08 октомври 2018 в 15:24 3032 0

Европейската комисия е поискала данни от България за злоупотреба със структурни фондове по повод съмненията за нарушения около обществени поръчки в строителството у нас.

Европейската комисия няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, заяви днес говорител на ЕК, предаде БТА.

От ЕК уточниха, че възприемат съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове и следят медийните материали. Макар да не споменава конкретен пример, много вероятно е говорителят да визира скандалът с "Джи Пи Груп".

Ще съобщим на ОЛАФ и вече поискахме данни по тези обвинения от съответните власти, добави говорителят.

Той поясни, че ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Говорителят отбеляза, че за неприключили проверки подробности не може да бъдат съобщавани.

По-рано днес от Европейската комисия заявиха, че очакват бързо и задълбочено разследване от отговорните власти на убийството на журналистиката Виктория Маринова, което да изясни дали е било свързано с работата на жертвата.

Последното предаване на жестоко убитата 30-годишна русенска телевизионна водеща Виктория Маринова е посветено на темата "Джи Пи Гейт", по името на фирмата, уличена от "Биволъ" в разследването за корупция при усвояването на евросредства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови