Двама напускат ГЕРБ заради Цветанов “Злия”

OFFNews Последна промяна на 20 декември 2013 в 12:33 1686 0

Депутати показват на Бойко Борисов как се гласува в първия му работен ден като депутат. Снимка: БГНЕС, архив
Депутати показват на Бойко Борисов как се гласува в първия му работен ден като депутат. Снимка: БГНЕС, архив

Двама членове на ГЕРБ напускат партията, съобщава Нова телевизия.

Единият е председателят на Общинския съвет на Балчик Виктор Лучиянов. Той е член на партията от създаването й. По думите му още един член на партията от Балчик ще напусне – Христо Христов, а примерът им ще бъде последван скоро и от други членове на ГЕРБ. 

Според Лучиянов нищо от това, което партия ГЕРБ е обещавала, идвайки на власт – да се гради и надгражда България, не се е случило.

„Няма бизнесмен, който да не е пострадал, освен ако не е бил от мутренско мафиотския кръг, разбирате за какво говоря. И това, което мен лично ме доведе до моя морална колизия, е това, че ми беше отнета 20-годишна мечта да говоря и да мисля свободно. Това  лично аз не можах да го преживея и се стигна до днешния ден”, каза Лучиянов. 

Според него в основата на разпада на партията стои Цветан Цветанов. По думите му той бил наричан сред  структурите „Злия”.

„Да, мисля че докато „Злия” не отиде при Фидосова, нищо добро не чака тази политическа формация”, каза той.

Малко след обяваната оставка на Лучянов днес, неговият пример е последван и от друг член на ГЕРБ в Балчик и общиски съветник.

„Упълномощен съм от колегата да го обявя – става въпрос за Христо Николов Христов, който също напуска партия ГЕРБ и остава като независим съветник в Общинския съвет на град Балчик”, информира Виктор Лучиянов. 

Лучиянов вероятно ще се присъедини към движението на Николай Бареков “България без цензура”. Очаква се той да присъства на учредителното събрание на новата политическа формация във Велико Търново. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови