ДСБ ще се бори на местните избори за изолация на БСП и ДПС

OFFNews 14 март 2015 в 17:29 2313 6

Снимка БГНЕС/Веселина Божилова

Радан Кънев пред Националното събрание на ДСБ.

С резолюция на Националното съвещание, което се провежда в Пловдив, ДСБ призова партньорите си от Реформаторския блок да обединят усилия на предстоящите местни избори за изолиране на ДПС и БСП от местната власт.

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след приключване на форума, предаде bTV.

Той добави, че за това е възможно и сътрудничество с ГЕРБ и евентуален отказ от тяхна страна за общи кандидатури в определени общини, по думите му, би означавало там да остане монополът и доминацията на двете опозиционни партии.

Докато течеше събранието на ДСБ обаче, също в Пловдив, ГЕРБ проведе национално съвещание и обяви, че ще се яви самостоятелно на местните избори през есента.

ДСБ даде много висока оценка, както на министрите и вицепремиера от Реформаторския блок - Меглена Кунева, така и на работата на парламентарната група на коалицията.

Те призоваха партньорите си от РБ и управлението да се обединят около "радикална форма на борба с корупцията по "румънски модел" чрез създаване на независима антикорупционна специализирана прокуратура, която да не е подчинена на никоя власт и да може да разследва висшите етажи на всички власти, в това число и съдебната". 

Според него в момента не се налага промяна на Избирателния кодекс, но допълни, че ще подкрепят предложението на Патриотичния фронт за конкретни мерки срещу купуването на гласове на местните избори.

"Борим се за 265 балотажа за общински кмет", заяви още Кънев.

По думите му кандидатите за кметове първо ще се съгласуват между партиите в коалицията, като на места не е изключено да се търси и по-широка подкрепа.

Националното съвещание на ДСБ е орган, в който са включени всички председатели на общинско и областно ниво, представители в изпълнителната власт и общински съветници.

На съвещанието присъстваха министрите в кабинета от квотата на Реформаторския блок - Петър Москов и Христо Иванов, също и депутатът ген. Атанас Атанасов, и евродепутатът Светослав Малинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови