Волгин: Дразнещо е именно РБ да кадрува безпрадонно

OFFNews 14 март 2015 в 16:01 2506 23

Снимка БНР

Петър Волгин

През последните месеци някои български политици така се увлякоха в неспирната употреба на думата "реформа", че я превърнаха в омръзнало на публиката досадно клише, коментира Петър Волгин по БНР.

Ето и останалата част от коментара на журналиста:

"Разбира се, шампиони в това отношение са политиците от РъБъ, които са убедени, че денят им е минал напразно, ако не са произнесли въпросната дума поне десетина пъти в няколкото си медийни или парламентарни изяви. Щеше да бъде чудесно, ако политиците, нарекли себе си реформатори, не се ограничаваха само с думите, а вършеха и неща в посока на истински промени в политическия ни живот.

Всъщност те съвсем не седят със скръстени ръце. Доста са активни. Само че активността им е насочена не към някакви големи промени, а към заемането на апетитните места в държавните структури. Ето това е смисълът на реформата според реформаторите - да бъдат изметени /изразът е на Радан Кънев/ едни хора от местата им, а да седнат именно те на въпросните места. Не остана държавно дружество, не остана борд, в който да не е назначен някой реформатор. Тази практика, разбира се, не е патент на въпросната коалиция.

Всички партии, когато се доберат до властта, правят същото. Само че при реформаторите това безпардонно кадруване е особено дразнещо, защото именно те ни проглушиха ушите с приказките си за "морал, честност и себераздаване в името на европейското бъдеще на България". Те напоително ни обясняваха как са готови да дадат дори и живота си, само и само да бъдел разграден "Моделът Кой" и България да станела държава, където законът е над всичко"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!